Nesine.com Eskişehir Basket, 'Süper Lig' yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ancak Samsun'da son topta maçı 72-70 kaybederek önemli bir fırsat tepti.
Galibiyet farkıyla lider olma şansını iyi kullanamayan ekip, haftayı 3'lü averajla lider tamamladı. Ancak kalan 3 haftada 3'lü averajın bozulacağı aşikar. Bu da liderliğin el değiştirebileceği anlamına geliyor.
***
Dev Adamlar kalan 3 haftada Bandırma ve İstanbul Beylikdüzü ile içerde Afyon ile deplasmanda oynayacak.
Sakarya BŞB, Akhisar deplasmanının ardından Mamak Belediyesi ve Petkim ile evinde normal sezonu noktalayacak.
Puan tablosunda 3'üncü sırada olan Petkim ise İstanbul Beylikdüzünü konuk edip, Final Gençlik ve Sakarya ile deplasmanda oynayıp normal sezonu bitirecek.
***
Normal sezonda ilk 3'ü (sıraları değişse de) bu takımlardan oluşacak. Her takım defteri kalemi eline alıp hesap-kitap yapmaya başladı. Play-Off hesapları epey karışık. Sürpriz mağlubiyetlere açık bir 3 hafta bizi bekliyor. Eskişehir Basket bu hafta lider görünse de 3'lü averaj bozulunca ligi 3'üncü dahi bitirme durumyla karşı karşıya. Samsun'da kaçan galibiyetin önemi burada bir kez daha ön plana çıkıyor.
***
Devler ligi lider bitirirse Play-Off'ta yüzde 99 Türk Telekom veya Samsun BŞB ile eşleşecek. İkinci veya üçüncü bitirdiğimiz takdirde ise rakipler Afyon Belediyesi, Acıbadem Üniversitesi veya İstanbul Beylikdüzü arasında değişecek. Bana göre temsilcimizin ligi lider veya 3'üncü bitirmesi 4'lü finaller yolunda takımı fazla etkilemeyecek. İlk eşleşmelerde Acıbadem dışında (Samsun BŞB, Türk Telekom, İstanbul Beylikdüzü) gelecek her takım devlerin dişine göre.
***
Dananın kuyruğu 4'lü finallerde kopacak. İlk eşleşmelerde 3 galibiyete ulaşacak takımların oluşturacağı grubu ilk 2'de bitirecek takımlar Süper Lig'e yükselecek.
Basketbol sürprizlere açıktır ama tahminlerime göre 4'lü finallere Nesine.com Eskişehir Basket, Sakarya BŞB, Petkim ve Bursaspor Durmazlar kalır.
O maçlar ise nefes keser.
Temsilcimiz ilk eşleşmede rakip kim olursa olsun sadece işi biraz ciddiye alsın 4'lü finallere kalacak güçte.
4'lü finallerde ise taraftar devreye girecektir…