Tarih: 20 Mayıs 2012 Yer: Atatürk Spor Salonu. CHP İl Kongresi yapılıyor. Mevcut Başkan Erman Gölet 363 oy alarak İl Başkanı oluyor.

O LİSTEDEN ÇIKTI
Diğer aday Daniş Soykal ise 33 oy alarak Gölet'in çok gerisinde kalıyor. 6,5 yıl önce yapılan kongrede Erman Gölet Başkanlığında CHP'nin yeni İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; 'Nihat Çuhadar, Ersen Yeniceli, Aydın Ünlüce, Rıdvan Atan, Sinan Özkar, İbrahim Durgut, Yücel Yenilmez, Yüksel Akpınar, Melal Akın, Meral Bakır, Bülent Bingöl, Beysun Doğan, Erhan İnan, Nuray Mamuh, Fisun Seniş, İbrahim Serhan, Ferudun Sözeri, Fisun Sular, Mehtap Şenol ve Ali Rıza Yılmaz.' Gerçekten Erman Gölet o kadar iyi bir liste hazırlamış ki, kendisinden sonra gelen tüm İl Başkanları o listeden çıktı. Gölet, 2014 yerel seçimleri öncesinde Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa edince, mevcut il yönetimi kendi içinden Nihat Çuhadar'ı İl Başkanı olarak seçti.

YILDIZLAR TOPLULUĞU
Çuhadar'dan sonra yine aynı yönetimden Rıdvan Atan İl Başkanı oldu. Daha sonra ki İl Başkanı yine aynı yönetimden çıktı. Ersen Yeniceli İl Başkanı oldu. Ondan sonra yine aynı yönetimden Sinan Özkar göreve getirildi. Özkar iki kongre üst üste kazanarak İl Başkanlığına devam etti. Gölet'ten sonra gelen dört İl Başkanı da aynı yönetimden çıktı. Yaklaşık dört yıldır devamlı olarak adı 'Ortak İl Başkan Adaylığı' için geçen Aydın Ünlüce'de aynı yönetimde görev yaptı. Ayrıca İl Başkanlığı yapabilecek potansiyelleri olan İbrahim Durgut, Yücel Yenilmez ve İbrahim Serhan'da yine aynı yönetimde görev aldı. Demek ki Gölet parti içerisinde 'Yıldızlar Topluluğu' gibi bir yönetim oluşturmuş ki; CHP ve Belediye Başkanları, onun 6,5 yıl önce yönetici yaptıklarından başka İl Başkanı veya başkan adayı bulamıyor?
Sinan Özkar 24 Haziran seçimleri öncesinde Milletvekili aday adayı olduğu için İl Başkanlığından istifa etti. Özkar'ın, Gölet gibi yıldızlar topluluğu gibi bir İl Yönetimi yoktu. O yönetimden Rabia Akman gibi 'düşük profilli bir İl Başkanı' çıkabildi. Bugün partililerin büyük çoğunluğu CHP'nin Rabia Akman İl Başkanlığında seçime gidilmemesi gerektiğini savunuyor. 6,5 yıl önceki Erman Gölet'in ve Sinan Özkar'ın yönetimlerine bakıyorum. Gölet 'az olsun benim olsun' dememiş. Kendisine rakip olabilecek isimleri yönetimine almış. Özkar ise 'az olsun benim olsun' demiş. Kendisine rakip olabilecek bir ismi bile listeye almamış. Şu anda CHP'nin 6,5 yıl önce Erman Gölet'in yönetimi gibi güçlü bir İl Yönetimine ihtiyacı var. Böyle bir yönetim oluşturulmaması halinde yerel seçimlerde CHP'yi zor günler bekliyor. Benden uyarması!..
--------------------------------------------
ŞANLI'YI GÖZDEN ÇIKARAMAZ

Han'ın CHP'li Belediye Başkanı Erdal Şanlı aday adaylığı başvurusunda bulundu. 4,5 yıldır Han Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yerine getiren Şanlı adaylık başvurusunun İl Başkanı Deniz Açık'a teslim etti. 'Dürüst, ilkeli ve çalışkan kişiliğiyle' sadece CHP'lilerin değil, farkı siyasi görüşteki insanlar tarafından da takdir edilen Şanlı bir sürpriz olmadığı takdirde Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Han Belediye Başkan adayı olacaktır. Büyük ihtimalle de yeniden seçilecektir. Olağanüstü imza sürecinde Muharrem İnce'ye destek veren Şanlı'yı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gözden çıkarmaz. Yeni dönemde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu sağlamak isteyen Büyükerşen, Şanlı'yı kesinlikle Han Belediye Başkan adayı yapar...
--------------------------------------------------
SOSYAL MEDYADA İL BAŞKANINDAN AKTİF

Şu günlerde sosyal medyada en çok görünen AK Parti İl Yöneticisi kim? Bu sorunun yanıtı; Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Metin Tezişçi'dir. Tezişçi, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın ve İl Kadın Kolları Sosyal Politikalar Birim Başkanı Feyza Deliktaş ile birlikte her gün bir yerleri ziyaret ediyor. Bu ziyaret fotoğraf ve haberleri parti resmi sosyal paylaşım sitesinde devamlı paylaşılıyor. Metin Tezişçi'nin bu paylaşımlar sayesinde İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan daha aktif olduğu gözlemleniyor. Çalışkan Tezişçi'nin bu kadar öne çıkmasından rahatsızlık duyuyor mu, bilemem. Ancak Tezişçi'nin önümüzdeki süreçte siyasette daha üst noktalarda görev alabileceğini düşünüyorum..
------------------------------------------------
NOSTALJİ
DEMİREL'E KARŞI ADAY OLMAK EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI OLDU


Yıl 1970. 48 yıl önce Başbakan Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel ilimizde bir mitingde dönemin Eskişehirli Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz ile birlikteler. 1969 Ağustos'unda Adalet Partisi'nin (AP) Eskişehir'de yapılan önseçiminde dönemin Devlet Bakanı Seyfi Öztürk'ün ardından ikinci olan Oğuz, 12 Ekim 1969'da yapılan seçimde Eskişehir Milletvekili seçildi. AP oyların yüzde 46,53'ünü alarak tek başına iktidar oldu. O seçimde Adalet Partisi Eskişehir'den 4, CHP ise 2 milletvekili çıkardı. Orhan Oğuz 46 yaşında Milli Eğitim Bakanı oldu. Oğuz, Bakan olduğunda Türkiye'de sadece 6 üniversite vardı. Yeni bir kanun tasarısı çıkartarak, Sakarya, Konya, Eskişehir ve Bursa'da mühendislik ve mimarlık yüksekokullarını açtı. Bu okullar zaman içerisinde akademiye dönerek hepsi birer üniversite oldu. Eskişehir Ziraat Enstitüsü'nü ve Adana Tıp Fakültesi'nin kurulmasını sağladı. 12 Mart 1971 Muhtırası ile AP Hükümeti istifa etti. Oğuz, 14 Ekim 1973'de tekrar milletvekili seçildi. AP seçimde başarısız oldu. Orhan Oğuz, daha sonraki yıllarda 'En büyük pişmanlığım' dediği şeyi yaparak, Demirel'in karşısında AP Genel Başkan adayı oldu. Ancak kendisine destek sözü veren milletvekili ve senatörler, kongrede onu yalnız bıraktı. Genel Başkan seçilemedi. Orhan Oğuz 1983 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi'ni kurdu.
------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP İl Başkanı Rabia Akman:
Hocam, yerel seçim süreci başlamadan önce kısa bir tatile çıksam olur mu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Tabi çıkabilirsin kızım. Bence tatilin kısa değil, çok uzun sürsün.
CHP İl Başkanı Rabia Akman: Yok Hocam uzun çıkmayayım. Eskişehirliler yüzümü unutabilir.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Yılmaz Hoca onu yakında süresiz tatile çıkaracak ama kadın bunun farkında değil.
------------------------------------------
FIKRA
Kutsal Görev

Küçük Johnny'un öğretmeni sınıftaki çocuklara ebeveylerinin ne iş yaptığını sormuş.. Bir küçük kız 'Babam doktor..' demiş. Bir başkası 'Annem mimar..' diye cevap vermiş. Sıra Johnny'e gelince 'Annem fahişelik yapar' demiş. Tabii bu cevap üzerine öğretmeni onu doğru okul müdürüne göndermiş.. 15 dakika sonra Johnny dönmüş sınıfına, 'Burada söylediklerini Müdür Bey'e tekrar ettin mi?' diye sormuş öğretmeni. 'Evet efendim..' 'Peki .. Ne dedi?' 'Ülke ekonomimiz için yapılan her iş kutsaldır..' dedi, bana bir avuç dolusu şeker verip annemin cep telefonunu aldı!..'