Yıl 2004: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:
'Gelecek yıl yapılacak Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) tüm öğrencilerin girmesini mecburi hale getireceğiz' dedi. 2005-2006 öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere LGS kaldırılarak, yerine Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) getirildi.

Yıl 2007: Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:
'OKS bir sonuç değerlendirmesiydi. Anlık başarı değerlendiriliyordu. Şimdi sonucu değil süreci değerlendiren yeni bir model getiriyoruz. Bu model sadece sınavdan ibaret değildir. Bir bütün olarak ilköğretim kurumlarımızdaki kaliteyi artırmaya yönelik, öğrenciyi dershaneye değil okula bağlamaya yönelik yeni bir modeldir' dedi. SBS (Seviye Belirleme Sınavı) geldi.

Yıl 2008: Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu:
'3 sınavlı sistemin dershanelere yönelimi artırdığını' söyledi. 'Öğrencilerin sınav odaklı sistemden kurtarılması, stres ve kaygıdan uzaklaştırılmaları amacıyla sistemi değiştirdik. Seviye Belirleme Sınavı SBS'yi getirdik' dedi.

Yıl 2013: Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:
'Öğrencilerin artık sınav stresi yaşamayacağını, sınav kaçırdım kaygısı duymayacağını ve bu sistemle dershanelere ihtiyacın kalmayacağını ifade etti. Sosyal, sanatsal, sportif etkinliklere inşallah daha fazla vakit ayracaksınız' dedi. TEOG geldi.

Yıl 2017 (16 Ağustos): Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:
'TEOG'u başarı olarak gördüğünü, fırsat eşitliğini sağladıklarını ve bundan gurur duyduklarını' söyledi.

Yıl 2017 (15 Eylül): Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
'Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı ne bir şey vardı' dedi.

Yıl 2017 (18 Eylül Urfa): Başbakan Binali Yıldırım:
'Bugünlerde TEOG konuşuluyor. TEOG kalksın mı? Kalsın mı?. …Bir daha soruyorum. TEOG kalksın mı? Kalsın mı?. …İşte bu. İşte bu.'

Yıl 2017 (19 Eylül): Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:
'TEOG'un şimdi kaldırılmasına karar verildi. Bize güvenin. Bu sene TEOG yapılmayacak.'