AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'a yönelik son günlerde sistemli olarak yürütülen yıpratma politikaları aklıma 'Yengeç Sepeti Sendromu'nu getirdi. Maalesef Türkiye'de her kurumda olduğu gibi başarılı insanlar aşağıya çekilerek, denge sağlanmak isteniyor.

AK PARTİ'Yİ BİRİNCİ YAPTI
Yengeç Sepeti Sendorumu 'yükselen kişiyi aşağıya çekme sendromu' olarak da bilinir. Olayın açıklaması da şöyle yapılır; 'Normal koşullarda sepete konulan bir yengeç sepetten rahatlıkla çıkabilirken, sepete konulan yengeç sayısı arttırılınca sepetten çıkmak isteyen yengeçler diğer yengeçler tarafından aşağıya çekilir ve böylece sepetten hiçbir yengeç çıkamaz. Böylece bu başarısızlık sayesinde sepette denge sağlanmış olur.' 1 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Eskişehir'de büyük hüsrana uğramıştı. İlk defa CHP'ye geçilmişti. 5 ay sonra AK Parti Salih Koca'nın yerine Harun Karacan'ı Eskişehir Milletvekili adayı yaptı. Karacan'ın halk gözünde sevinen, tanınan bir isim olması ve bunların yanında çalışkanlığı, sistemli çalışmasıyla AK Parti 1 Kasım'da Eskişehir'de yeniden birinci parti oldu. 'Karacan Rüzgarı' sayesinde AK Parti CHP'yi geçti. Önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığına atandı. 21 Mayıs 2017'de AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde 50 kişilik MKYK listesinde yer aldı. Karacan böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A Takımına girmiş oldu. Karacan parti içerisinde yükselmesine devam etti. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

AĞA BABALARINA SORSUNLAR
Karacan'ın Genel Başkan Yardımcısı olmasını sadece Eskişehir'deki AK Partilileri değil, başka siyasi görüşte olanları da sevindirdi. Çünkü Karacan 'Eskişehir'in gerçek bir evladıydı' Karacan vizyonu, mütevaziliği, özverili çalışmasıyla MKYK'ya girmeyi ve Genel Başkan Yardımcısı olmayı çoktan hak etmişti. Sadece üç yıldır AK Partili olan Karacan'ın siyasette hızla yükselmesi anlaşılan 'az olsun benim olsun' mantığıyla partiyi dar bir çevreye mahkum etmek isteyenleri bir hayli kıskandırmış. Eskişehir'de yıllardır akaryakıtçılık yapan ve bu komiteden seçilip ETO Başkanlığı yapan Harun Karacan her vatandaş gibi kendi arazisindeki bir alanı akaryakıt istasyonu alanına çevirmek için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvuruda bulundu.Vergisini Eskişehir'e ödeyen ve yatırımlarını bu kente yapan Karacan sanki bu talepte bulunarak, çok büyük ve haksız şekilde rant elde etmiş gibi 'bir algı yaratılmaya' çalışılıyor. Bu algı operasyonunun başrollerinde ise AK Partili Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin olması da dikkat çekiyor. Seçimlerde Karacan kadar özverili çalışmayan ve 'tarlada izleri' olmayan bu meclis üyeleri akıllarınca Karacan'ı ayağından çekerek, partiyi Odunpazarı'ndaki vakıf bınasında yönettikleri eski günlerine döndürmeye hayal ediyorlar. Oysa bilmiyorlar mı ki; 'o eski camlar bardak oldu.' Büyükşehir Belediye Meclis Toplantılarını çok takip etmiş biri olarak, mecliste kimlere nasıl rantlar kazandırıldığına çok şahit oldum. Arazisini maaşla çalıştırdığı kendi personeli üzerine geçirip, meclisten bu yeri akaryakıt istasyonu alanına çeviren çok 'GÜÇLÜ' isimler gördüm. Bu 'GÜÇLÜ' isimler için yapılan özel mevzi imar planlarının haberlerini çok yaptım. Meclis'ten yaptığı son talep için Karacan'ı yıpratmaya çalışanlar, bu planlara göz yuman o tarihlerdeki meclis üyesi olan ağa babalarına bu plan kıyaklarını sorsunlar...

******

KURT GRUBU 78-0 ÖNDE BAŞLIYOR

CHP'de delege seçimleri tamamladı. Gözler Ekim ayında yapılacak ilçe kongrelerine çevrildi. CHP'de İl Başkanı Sinan Özkar mahallesinde aday olmadığı için delege seçilemedi. 26 Aralık 2015 seçimlerinde bir oy farkıyla İl Başkanlığını kaybeden İlker Özokçu'da mahallesi'nde girdiği seçimi kaybederek, delege seçilemedi.

SALLAREL VE YÖRÜK DEVAM EDECEK
Ahmet Ataç Grubu'nun potansiyel İl Başkan adayı olan İlker Özokçu kendi mahallesinden delege seçilemezken, Büyükdere Mahallesi'nde 'bir efsane' olan Ali Rıza Menevşe yıllar sonra ilk defa seçim kaybetti. Bugüne kadar hep Menevşe ile birlikte hareket eden Volkan Enver Kılıç, Mehmet Özel ve Muharrem Şenel'in bu sefer Kurt Grubunun yanında olması da Büyükdere seçiminin kaderini değiştirdi. Kazım Kurt Grubunun Tepebaşı İlçe Başkan adayı olan Ahmet Saraç'ta mahallesinden delege çıkamadı. Yeşiltepe Mahallesi'ndeki seçimi kaybetti. Ataç Grubunun Odunpazarı Adayı olarak lanse edilen Serhan Taşdemir'de Çamlıca Mahallesi'nde listeye ismi yazılmadığı için delege çıkamadı. İl Başkan Yardımcısı Recep Taşel Batıkent'ten delege çıkamadı. Beklenilen oldu. Tepebaşı Bölgesi'ndeki delege seçimlerini Ataç Grubu, Odunpazarı'nda ise Kazım Kurt Grubu seçimleri kazandı. Ekim ayında yapılacak Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Kongrelerinde tek liste çıkacak. Odunpazarı'nda Akın Sallarel, Tepebaşı'nda ise Vural Yörük kongreleri rahat kazanarak, başkanlıklarını devam edecek. CHP Odunpazarı İlçe'de 288 İl Delegesi seçilecek. Tepebaşı'da İl Kongresi'nde 236 İl delegesiyle temsil edilecek. Arada 52 delege fark var.

İLÇELERDE 76 DELEGE
Kazım Kurt Grubu İl Delege listesini çok sağlam yapması halinde kongrenin en büyük favorisi olur. Çünkü 34 doğal delegenin 30'u Kazım Kurt'a ait. Kırsaldan iki ilçenin delegelerini almaları halinde Kurt Grubu bu kongreyi kazanır. Kurt Grubu İl Kongresi'ne 78 delege önde başlayacak. Ataç Grubu aradaki bu farkı kapatmak için ulaşacak. 2015'de de Tepebaşı Grubu yine gerideydi. Kırsaldaki ilçelerde Kurt Grubuna karşı ezici bir üstünlük sağlayarak, arayı kapatmıştı. Merkez dışındaki kırsaldaki 12 ilçeden 76 İl delegesi seçilecek. Ataç Grubu bunların tamamını alsa aradaki farkı ikiye indirir. Ataç Grubu, Kazım Kurt Grubunun yazdığı il delege listesini delmeden İl Kongresini kazanamaz. Kırsaldaki 12 ilçenin çıkaracağı il delegesi sayıları şöyle sıralanıyor; 'Alpu 6, Beylikova 5, Çifteler 8, Günyüzü 5, Han 5, Sarıcakaya 5, Seyitgazi 11, Sivrihisar 11, İnönü 5, Mahmudiye 5, Mihalgazi 5, Mihalıççık 5'

******

POŞETSİZ DAĞITILAN KİTAPLAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2017-2018 eğitim-öğretim yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 600 çeşit olmak üzere, toplamda 190 milyon ücretsiz ders kitabı dağıttı. Bu kapsamda da Eskişehir'deki okullara da kitap dağıtımı yapıldı. İhale şartnamesine göre ders kitaplarının tasnifi ve poşetleme işi bittikten sonra, tutanak karşılığında okul yönetimlerine teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak Odunpazarı Bölgesinde ihaleyi alan firmanın tasnifini yaptıkları kitapları poşetlemeden çok sayıda okula teslim etmesi tepkilere neden oldu. Firma tasnif edilen kitaplarla birlikte boş poşetleri okullara vermiş. Okuldaki Müdür Yardımcıları ve hizmetliler bu kitapları poşetlemek zorunda bırakılmış. Bu firma poşetleme işi için devlletten para almayacak mı? Alacaksa neden bu kitaplar poşetlenmeden okullara dağıtıldı? Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü poşetlenmeden dağıtılan kitaplardan dolayı firmanın alacağı paradan kesinti yapacak mı? Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eksik şekilde yapılan bu kitap teslimatından haberi var mı?

*****
FOTO ŞAKA


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu:
Kemal Bey Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kımıldamız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Değil yaprak kımıldaması Ortadoğu yangın yerine dönmüş biz bihaberiz!..

*****

FIKRA

Sevgili…


- Hocam, arkadaşlarımızla her yıl toplanıyoruz. İçimizden biri eşinden ayrı yaşamaya başladığı için yeni kız arkadaşını aramıza getirdi. Diğer bütün eşler o kızcağıza ve bu olayı gerçekleştirebilen arkadaşımıza sinir oldular, kin ve nefretle baktılar. Sebep ne olabilir sizce?
- Bak Çekirge, bir hapishane müdürü olduğunu düşün. Mahkûmlardan biri hapishanenden kaçıyor ve artık ona ulaşılamayacak bir yerden sana dil çıkartıp el salıyor. Diğer mahkûmlara da bu işin pekala başarılabileceği mesajını verip kötü örnek oluyor. Sen olsan sinirlenmez misin? Kudurmaz mısın?