Aşurenin olmazsa olmazlarından bahseden Aktar Koray Özkılıç, 'Aşurenin olmazsa olmazları; nohut, kuru fasulye, buğday. Bunun dışında mısır, badem, kayısı, İzmir üzümü, nar, kuru erik, hurma, incir, ayva, elma kurusu katabiliriz. Aşurenin üzerine de tarçın, karanfil, zerdeçal atabiliriz' ifadelerini kullandı. Aşurenin diğer tatlılara nazaran oldukça faydalı olduğunu kaydeden Özkılıç, 'Besin değeri yüksek olan bir tatlı çeşididir. Antioksidan özelliği bakımından vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir' dedi. Özkılıç, bu yıl bir aşure yapmanın maliyetinin 30 TL'den başladığını, içerisine katılan malzeme çeşidine göre çok daha maliyetli olabileceğini söyledi. HM
Editör: TE Bilisim