Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı Seyitgazi'yi ziyaret etti. Seyitgazi İlçe Başkanlığı'nda partililer ile bir araya gelen CHP heyeti daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Seyitgazi Şubesi'ni ziyaret ederek muhtarlarla sohbet etti.

Seyitgazi'de ve ilçelerde kırsal kalkınmanın sağlanması için projeler hazırladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yanlış politikalarla dışa bağımlı hale getirilen tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi için bölgede gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatarak; 'Seyitgazi'de yerel seçimde gerçekleşecek değişim ile örnek köy projelerini hayata geçireceğiz' dedi.

GENÇLERİMİZ İŞSİZ
Kırka'da 'ölüm yolu' olarak adlandırılan, sayısız kazaya sebep olan yol konusunu Meclis gündemine defalarca taşıdığını belirten CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Afyon'a kadar yenilenen yolun Eskişehir sınırı sonrası yapılmayan bölümünün zaman kaybetmeden yenilenmesi gerektiğini söyledi. Çakırözer, ayrıca Kırka Bor Fabrikası'na işçi alımında Kırkalı hemşerilerimizin yerine referanslarla şehir dışından gelen insanların işe alındığını dile getirdi. Kırkalı vatandaşların ayrım yapılmadan fabrikada istihdam edilmesi gerektiğini vurgulayan Çakırözer, 'Sayısız kez mülakata girerek elenen gençlerimiz var. İşçi alımlarının kura ile gerçekleşeceği söylenen sürecin takipçisi olacağız' diye konuştu.

BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de 'Geçmişte çok önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan Seyitgazi'nin potansiyeli doğru değerlendirilemiyor. Han ilçemiz, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirilen örnek kültür ve sanat projeleri ile turizm destinasyonuna dönüştü. Han'da yer altı şehirleri ve Frig Vadisi, bakanlık tarafından göz ardı ediliyor ama Erdal Şanlı başkanımızın özverili çalışması ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Han yeniden yaşam bularak bir çekim merkezi oldu. Seyitgazi'de de yerel seçimlerden sonra aynı başarıyı yakalayacağız' ifade etti.
Ziyaretlerini Doğançayır'da tamamlayan heyet, Seyitgazi'nin Cumhuriyet Halk Partili bir belediye ile buluşmak için hazır olduğunu belirterek 'Bu heyecanı başarılı ile sonuçlandıracağız ve Seyitgazi'de martın sonu bahar olacak' dedi.
Editör: TE Bilisim