Bu yıl 'Az Gittik Uz Gittik' ana başlığıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve ana teması 'Anadolu Masallar ve Komşu Masallar' olan Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi'nde Masal Şatosu'nda çocuklar için gerçekleştirilen atölye 'Eğitimde İyi Örnek' olarak katılımcılara tanıtıldı. Eğitim odaklı çalışmalarda 'Hikaye ile Öğretmek' teması anlatılan kongrede Masal Şatosu yetkilileri gerçekleştirdikleri atölye sunumu ile büyük beğeni aldı.
KAPSAMLI İÇERİK
Oynamazsan Kırılırım Atölyesi ile 'Eğitimde İyi Örnek' seçilen çalışmanın tanıtımını yapan Masal Şatosu yetkilileri 'Nilay Yılmaz'ın 'Oynamazsan Kırılırım' hikaye kitabı yoluyla STEAM uygulamaları konulu atölyede fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik; yaratıcı drama, yaratıcı düşünme ve yaratıcı yazma ile beslenerek çok kapsamlı bir içeriği barındırmaktadır. Bu atölye ile fen, matematik ve tasarım soyut, sıkıcı ve kağıt üzerinde işlem yapılması gereken bir kavram olmaktan çıkarılmakta ve yaşam boyutuna taşınmaktadır.
FARKINDALIK YARATIYOR
Masallar ve hikaye yoluyla karşıya çıkan problemleri yine çocukların kendi yaratıcılık ve çözüm yolları ile karşılamak ve aynı zamanda toplumsal farkındalık konusunda bilinçlendirmek için eğlenceli ve sınırsız keşif imkanı sağlanmaktadır. Çocuklar hikayeden çıkardıkları problem doğrultusunda baştan sona her adımda kendi emekleri ile bir sonuca ulaşmaktadırlar. Böylece interaktif, eğitici ve disiplinler arası bir hikaye okuma etkinliği gerçekleştirilmektedir' şeklinde atölyeyi tanıttı.
GELİŞİME DESTEK
Masallar, hikayeler ve yaratıcı okuma çalışmalarında olduğu gibi disiplinler arası eğitimlerle çocuklarda yaratıcı düşünme, problem çözme, hayal kurma becerilerine sahip olmalarına imkan veren Masal Şatosu, her yıl yüzlerce çocuğun gelişimine destek oluyor. HM
Editör: TE Bilisim