' TRAMVAYLARI TÜLOMSAŞ YAPSIN TARTIŞMASI!'

AKP'li Yapıcı, 14 tramvayın ihalesinin yapıldığını söyleyerek, toplam ihale bedelinin 26 milyon avro olduğunu tramvay başına ise 1 milyon 900 bin avroya geldiğini kaydetti. İhalenin bir firmada kaldığını ve iptal edildiğini hatırlatan Yapıcı, 'İhalenin neden iptal edildiğinin gerçek nedenini öğrenebilir miyiz' diye sordu. Yapıcı'ya yanıt veren Başkan Yılmaz Büyükerşen ise belediyenin her işi yasal olarak yaptığını söyledi. Tramvayların teknolojik ve sağlam olduğunu dile getiren Büyükerşen, 'Tramvay ihalesinde hem kapasite hem de fiyat esastır. Tülomsaş'a neden yaptırmıyormuşuz diye bizi eleştiriyorlar. Bizim belirlediğimiz fiyatın ve teknolojinin üstünde fiyat verdiler. Bu yüzden elenmiş oldu' açıklamasında bulundu.

AKP'li Faruk Güler ise Büyükerşen'e 'TÜLOMSAŞ gibi bir firma varken yaptırmamanız aslında Eskişehir aşığı olmadığınızı gösteriyor' yorumunda bulundu. Eleştirilere yanıt veren Büyükerşen, ' TÜLOMSAŞ hayatında tramvay yapmış değil. İhaleye gelenler bize ufacık bir dosya verdi. Uçak gemi için bile önce teknik proje hazırlanır daha sonra incelenir. TÜLOMSAŞ belli tarihe kadar çok iyi hizmet verdi ancak sonra sadece lokomotife takıldı. Bu gerçeği kabul edelim ' dedi.

Büyükerşen konuşmasında, Eskişehir'de yeni tramvay hatları açacaklarını da müjdeledi.

' TEDES'E KOMİSYON DA EVET, TOPLANTIDA RET!'

Uzun tartışmaların ardından ise gündem maddelerine geçildi. 13 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 12 konu ilgili komisyonlara havale edilirken, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) yap-işlet devret modeliyle 10 yıllığına yapılabilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi konusu oy çokluğuyla reddedildi. Komisyon toplantısında oy birliğiyle geçen konunun AKP'li Mustafa Önder'in olumsuz önerisi üzerine oy çokluğuyla reddedilmesi de dikkat çekti. Önder, sistemin başarılı mı başarısız mı olacağı belli olmadan böyle bir konuya evet demenin yanlış olacağını aktardı. Başkan Büyükerşen, 'Kendi kendinizi ateşe attınız. Bu hükümetin getirmiş olduğu bir şeydi. Bakalım ne yapacaksınız' ifadelerini kullandı.

' YENİ TRAMVAY HATLARI GELİYOR!'

Toplantı sonrasında gazetecilerin Eskişehir'de yapılacağını söylediği yeni hatları sorması üzerine Başkan Büyükerşen, şöyle konuştu: ' Çalışıyoruz. Daha belli değil. Bir uzatma olacak, nereye olacak nasıl olacak daha belli değil. Belediye'nin böyle bir çalışması var. Şu anda daha proje aşamasında. '

Editör: TE Bilisim