İktidarın bayram kutlayacak hal bırakmadığını belirten Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, bugün gelinen noktada doktorundan hemşiresine, ebesinden ATT'sine, sağlık memurundan hizmetlisine kadar herkesin yandığını, hak kaybı yaşandığını söyledi.
Son yapılan toplu sözleşmede mücadele dururken Memur Sen'in hemen imza attığını belirten Kararman, '500 bin sağlık çalışanının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden oldu. Kamu çalışanlarının iki yılı heba edildi, performans ödemeleri son yıllarda adeta bir yalana döndü. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları ücretleri mumla arar hale geldi' dedi. Döner sermayede adaletsizlik, nöbet ücretinde eşitsizlik, geçici görevlendirmelerde adam seçmecilik gibi ne kadar hukuka ters, etiğe aykırı iş varsa hepsinin mübah sayıldığını öne süren Kararman şunları söyledi:
'Kul hakkı, anayasal ilke, kanun önünde eşitlik yalan oldu. Bir kanunla özelde çalışanlar devlet memuru yapılırken, her ne hikmetse devlet kurumlarında hizmet veren kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına, vekil ebe hemşirelere ve 4/C'lilere bu hak tanınmadı. Mobbing en çok kamu hastanelerinde yaşanır hale geldi. Tüm sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu ile baş başa bırakıldı. Lafa değil icraata bakıyoruz ve ortaya çıkan bu tablo ile sağlık çalışanı olarak sadece ve sadece kahroluyor, ızdırap duyuyoruz. Hırsızlık ve arsızlığın alıp başını gittiği memlekette, ekmeği için onuru ile hizmet üreten sağlık çalışanlarına yapılanları kabul etmeyeceğiz. Siyasetçi, bürokrat ve yandaş sendikanın kirli ittifakını elbetti ki bozacağız. Çalışana zulüm yapanlardan, bayramı zehir edenlerden hesap soracağız.' (İHA)

Editör: TE Bilisim