Bölge geneli hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bölge genlinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyrettiğini kaydetti.
'Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğiz' diyen Tarınç, şöyle konuştu:
'Bölgemiz genelinde yarın aralıklarla yağmur görülecek. Yağışlar gece saatlerinde bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilir. Yağışlarımızın kuvvetli olmamasını bekliyoruz. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyrediyor. Güneşi göreceğiz. 9-10 derece gündüz sıcaklıklarımız olacak. Gece de don olayı beklemiyoruz, sıcaklıkların ise 0-1 derece olacağını tahmin ediyoruz. Çarşamba günü yağışlar hafif şekilde devam edecek. Perşembe ve cuma günü yağış beklentimiz yok, parçalı bulutlu bir hava olmasını bekliyoruz. Cumartesi günü de yine aralıklarla yağış geçişleri görülebilir. Pazar günü ise bölge genlinde yağış beklentimiz yok. Rüzgarlar, Güney ve Doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetli esecek. Sıcaklıklar, hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.' (İHA)

Editör: TE Bilisim