Vatandaşların meyve ve sebze almakta maddi olarak hala sıkıntı yaşadığını dile getiren pazarcılar, havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların da normal seviyeye inmesini beklediklerini belirtti.
SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ
Uzun yıllardır pazarcılık yapan Tuncay Çakıroğlu, geçen haftaya kıyasla birçok ürünün fiyatında 1-2 liralık düşüşler yaşandığını dile getirerek, 'Havalar düzeldiği sürece düşüşler olur. Halk bu işin içinde olmadığı için, bilmediği için ezbere konuşanlar oluyor. Tamam halk haklı ama fiyatların pahalı olma sebebi biz değiliz. Halk zannediyor ki esnaf alıyor 2-3 liraya, satıyor 10 liraya. Alakası yok. Biz halden alıyoruz kışın mesela. Halci kimden alıyor? Yerinden getiriyor, mesela Antalya'dan getiriyor. O bize getiriyor, herkes kendi karı için fiyatların üzerine 1'er, 2'şer lira koyarak burada satıyor' diye konuştu.
ALIM ÇOK DÜŞÜK
Pazarlardaki güncel fiyatları değerlendiren pazarcı Şükrü Karyemez de pazarlarda alım gücünün düşük olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: 'Şu anda Eskişehir'i memur kenti olarak düşünürsek fiyatlar çok yüksek. Bazı ürünlerin fiyatlarını 'yarım kilo' olarak yazdığımız halde yarım kilonun altında isteyen tüketicilerimiz var. Havalar geçen haftaya kıyasla biraz düzeldi. İklim ne kadar güzel olursa fiyatlarda o şekilde bir yumuşama oluyor. Şu anda bizim sattığımız ürünlerin fiyatı maliyetine fiyatlar. Çünkü alım gücü çok düşük. Şu an domatesin bize olan maliyeti 5 liranın üzerinde. Bunu 5 liraya satıyoruz. Yani zarardayız. Çünkü satılmıyor.' İHA
Editör: TE Bilisim