Bu yıl 16'ncısı düzenlenen etkinliğe Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şenyel ile Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu'nun yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda Mühendislik Fakültesi öğrenci ve mezunu katıldı.
GURULANIYORUZ
Mühendislik Fakültesi Mezunlar Buluşması etkinliğinin 2004 yılından bu yana kesintisiz olarak devam ettiğini dile getiren ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, 'Mühendislik Fakültesi, bugüne kadar yetiştirdiği 25 bin mezunuyla büyük başarı öyküleri yazmış bir Fakültedir. Gerek meslekî yaşamlarında önemli pozisyonlarda görev alan mezunlarımız gerek halihazırda Fakültemizde eğitim almakta olan lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz, başarılarıyla bizleri gururlandırıyor. Güçlü altyapısı olan ve güçlü insan kaynağına sahip bu Fakültenin değerlerine sahip çıkmak için buraya kadar gelen mezunlarımıza teşekkür ediyor ve katılan herkese güzel bir gün diliyorum. Unutmayın ki mezunlarımız kadar güçlüyüz' dedi.
EN KIYMETLİSİ
Eskişehir Teknik Üniversitesinin tarihsel sürecine değinerek sözlerine başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu ise, 'Mezunlarımızın meslekî hayatlarındaki başarılarının aldıkları eğitimin bir ölçütü olduğuna inanıyoruz. Bugün Ülkemizde ve dünyanın farklı noktalarında önemli pozisyonlarda görev alan mezunlarımız olduğunu biliyor olmak bizleri son derece mutlu ediyor. Değerli mezunlarımız; gerek Üniversitemiz ile sanayi iş birliklerinde bizleri temsil ederek gerek buradan aldığınız eğitimin hakkını verdiğinizi başarılarınızla kanıtlayarak güçlü bir aile olduğumuzu her geçen gün bizlere daha fazla hissettiriyorsunuz. Katkılarınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ederim' diye konuştu.
ÖNEMLİ ÖZELLİK
Üniversitelerin en önemli özelliklerinden birisinin mezunlarıyla iletişim ve etkileşim halinde bulunmak olduğuna dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Kaytakoğlu, 'Mezunlarımız olarak hem bizleri hem de içinde bulunduğunuz meslekî yaşamı yakından tanıyor olmanız üniversitemiz ile sektör arasında bir katalizör görevi görmekte. Bu yüzden düzenlediğimiz buluşmalar, üniversite ve sanayi iş birlikleri başta olmak üzere çeşitli projelerimizin desteklenmesine imkan sağlarken, öğrencilerimize de staj ve işe alınma süreçlerinde de yardımcı oluyor' dedi. Konuşmaların ardından, 30 yıllık mezunlara sertifikaları, 20 ve 10 yıllık mezunlara ise madalyaları takdim edildi. HM
Editör: TE Bilisim