Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'ne mide ağrısı ile başvuran 16 yaşındaki genç kızın midesinde bulunan 15 santimetre boyunda, 190 gram ağırlığındaki taş, yapılan başarılı operasyon sonrasında çıkarıldı.

Ağrılarından dolayı yaklaşık 15 gün önce başka bir hastanede apandisit ameliyatı olan 16 yaşında ki S.A., ağrılarından kurtulamadı. Midesindeki ağrılarının şiddetlenmesi üzerine Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi'ne gelen genç kız, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Pala tarafından muayene edildi. Yapılan kontrollerin ardından S.A.'nın midesini kaplayan bir cismin olduğu görüldü. Bunun üzerine yapılan ameliyatta benzerine az rastlanan 190 gram ağırlığında tek parça taş çıkarıldı. Konuyla ilgili konuşan hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar, hastayı ağrılarından kurtardıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Hastayı ameliyat sonrasında ve ilerleyen zamanda da kontrol altında tutacaklarını belirten Çağlar, konuyla ilgili şunları söyledi: 'Yaklaşık 15 gün önce dış bir merkezde apandis ameliyatı olan ancak ağrılarının bir türlü hafiflemediğini mide bölgesinde ki ağrısının devamın ettiğini belirten hasta, hastanemize başvurdu. İlk değerlendirmemizden sonra midesine endoskopik ile inceleme gereği ile Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Pala'ya yönlendirdik. Doktorumuz tarafından yapılan incelemede mide içerisinde yaklaşık 15 santimetre çapında taş benzeri bir kitlenin olduğu saptandı. Bunun üzerine doktorumuz Hüseyin Pala tarafından ivedilikle yapılan başarılı bir operasyonla taş mideden çıkartıldı. Hastamız sağlığına kavuşmuştur. Kontrollerimiz devam etmektedir.' (İHA)

Editör: TE Bilisim