Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Eski Milletvekili Fevzi Yalçın, ESGROUP Genel Koordinatörü ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ile Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Arif Anbar'ın sunduğu Eskişehir'in Nabzı programının konuğu oldu.

KAPI AÇACAĞIZ
Türkiye'nin iki bloklu seçime götürülmek istendiğini anlatan Yalçın, 'Seçmene diyorlar ki 40 katır mı 40 satır mı? Bu şu demek: İstemediğiniz bir parti gitsin diye istemediğiniz bir partiye oy vermeye seçmeni zorlamak demek. Bir tarafta AKP-MHP ittifakı bir tarafta CHP-İYİ Parti ittifakı içinde Türkiye sıkıştırılmak isteniyor. Böyle bir zaman diliminde ortaya Demokrat Parti çıkıyor. Başka bir kapı daha var demek için. Biz bu seçimde hiç kimsenin değirmenine su taşımayacağız. Ülkenin tamamında ilçelerde aday çıkaracağız ve seçmenin önüne yeni bir kapı açacağız. Burada önemli olan şu: Demokrat Parti bir çıkış kapısı olacağına göre mevcut iktidarın ortağı ile birlikte kendisine çeki düzen vermesini sağlayacak, ülkenin gerçek gündemine dönmelerini sağlayacak bir sonucu çıkarmakta üzerimize düşeni yapacağız' şeklinde konuştu. Demokrat Parti'nin Eskişehir'de 15 bin, Türkiye genelinde de 600 bin üyesinin olduğunu hatırlatan Yalçın, 'Önce seçim kazanmak istiyoruz. İkincisi yok sayılan Demokrat Parti olarak en az 1 milyonun üzerinde oy almayı hedefliyoruz. Bu ortalama bir oydur. Bazı ilçeleri alacağımızı düşünüyoruz. Böylece vatandaşa huzur kapısını, vicdan kapısını, üretim kapısını açmış olacağız' ifadelerini kullandı.

ADIMIZ ÜRETİMDİR
'Demokrat Parti'nin adı üretimdir, adalettir, konuşan Türkiye'dir, iştir, aştır' diyen Yalçın, 'Seçmen yüksek ülke barajı sebebiyle yüzde 10 barajını geçemez endişesiyle bir partinin iktidardan gitmesi için istemedikleri başka bir partiye oy vermek zorunda kaldı. Bu alışkanlıkları kırmaya çalışıyoruz. Ülkede yatırım ve üretim olmadan ülkenin ekonomisini güvenliğini sağlayamayacağınızı vatandaşa anlatmamız lazım. Yüzde 50 bana yeter demek doğru değil. Ülkenin tekrar üretim hattına girmesi lazım. Şartlar böyleyken vatandaşımız bu seçimi şöyle görmeli: Mevcut iktidarın önünde daha 4 yılı var. Bu dört yıllık zaman diliminde ülkenin gerçek gündemine dönmesini ancak Demokrat Parti'ye oy vererek sağlarlar' dedi.

İLÇELERDE İDDİALIYIZ
Eskişehir'de iddialı oldukları ilçeler hakkında bilgi veren Yalçın, 'İnönü'de iddialıyız. Alpu'da, Mihalıççık'da iddialı bir adayla çıkmak üzereyiz. Yine Sivrihisar'da iddialı bir adayla çıkmak üzereyiz, Beylikova'da çalışmamız sürüyor. Hem Demokrat Parti tabanına sıcak olacak hem de diğer siyasi partilere oy vermiş insanların sıcak göreceği bir aday üzerinde çalışıyoruz. Bu mesela şu anda üstünde çalışmak üzere olduğumuz Çifteler'de bir adayımız var. İstediğimiz şekilde oluşursa iddialı ilçelerimizden biri de Çifteler olacak' diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR NET DEĞİL
Büyükşehir'de aday çıkarıp çıkarmayacaklarının henüz belli olmadığını aktaran Yalçın, 'Büyükşehir tabi önemli bir makam ve iddia yeri. Burada partimizin ekonomik gücü belli. Büyükşehir'deki çalışmalarımız bunların üzerine kurulu. Hem ekonomik gücün hem de her iki aday karşında üçüncü bir arkadaş olarak yarışacak bir adayı sonuna kadar çalışacağız. Yani Demokrat Parti'nin bir çıkış kapısı adayımızın yüzüne bakınca anlaşılsın istiyoruz. Demokrat Parti'nin alacağı sonuçlar diğer siyasi partileri de düşündürecektir' şeklinde konuştu. Yerel seçimlerde ittifakların doğru olmadığını söyleyen Yalçın, 'Zaten bu yüzden genel başkanımızla birlikte aldığımız karar bu yöndedir. Biz Demokrat Parti olarak seçmenin önüne bir ittifak içinde bulunmadan çıkma kararı almamızın sebebi budur. Ankara'nın talimatı ile mahalli birlikteliğinin çok varlık gösterecek bir şekil olmayacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KATKI ÖNEMLİ
Belediye başkan adaylarının aday oldukları ilçeye ekonomik olarak nasıl bir katkı sunacağı yönünde kafa yorması gerektiğini belirten Yalçın, 'Belediye zaten yol, kaldırım yapacaktır. Bunlar görevleri zaten. Ama asıl belediyelerin seçmene sunması gereken vaat şu olmalıdır: İlçesine ekonomik olarak, yeni ne katabileceğini anlatmalıdır. Öyle bir hava yaratırsınız ki ilçede, o ilçeye ciddi yatırımlar yapacak yatırımcıları bulursunuz o ilçede. Diğer önemli görevi de belediye başkanının, bölge halkının ekonomisine katkı sunacak çalışmalar yapmalarıdır. Diyelim Mihalıççık. Mihalıççık'ta bizim belediye başkanlarımızın döneminde başlayan kiraz. Bölgede binlerce ağaca ulaştı ve yurt dışına ihraç edilmeye başlandı. Bu o yörenin halkına büyük bir katkı' diye konuştu.

TERMİK SANTRALİN FAYDASI YOK
Alpu'ya yapılması planlanan kömürlü termik santralin ilçeye bir katkı sunmayacağının altını çizen Yalçın, 'Mesela Alpu'ya kurulmak istenen kömürlü termik santral. Ne katacak Alpu'ya? Eskişehir'in kültür sanat şehri, medeni bir şehir, üniversite kenti, sanayisi yüksek özelliklerine ne katacaktır? Ben bu hükümet yanı insanlara oraya öyle bir şey kurmak yerine şehrin şu bilinen dokusunu daha da geliştirecek bir şey bulmalarını tavsiye ederdim' şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZİN BAĞRINDAYIZ
Türkiye'de 2002 seçimleriyle birlikte Demokrat Parti Meclis'in dışında kaldığını hatırlatan Yalçın, 'Demokrat Parti milletin sinesinde yaşayan, şu anda varlığını oy olarak sandığa dökememiş bir parti bu doğru, ama milletin gönlünde hep vardı. Demokrat Parti etki sahası geniş bir parti. Çünkü bunu birçok parti de ifade ediyor. Demokrat Parti hala milletin bağrında. Birçok emekli olmuş insan Demokrat Parti'nin yapmış olduğu tesislerden emekli olmuş insanlardır. Hiç kimse bunları unutmuş değil. Demokrat Partisiz geçen yıllar ülkeyi bu hale getirdi' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim