Valilik Meydanı'ndaki anma programında binlerce vatandaş ellerindeki bayraklarla milli birlik gününü coşkuyla kutladı. Her yaştan Eskişehirlinin katıldığı etkinlikte vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu.

Programa; Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Aslan Kabukçuoğlu, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Anma programı Çarşı Camii İmamı Neşet Kaptan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek kürsüye çıkarak şehitlerimiz için dua etti.



ANLAMI FARKLI
Eskişehir'de bu geçenini farklı bir anlamının olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Nabi Avcı: Bu meydan 58 yıl önce, 26 Mayıs 1960 günü şu balkondan merhum şehit Başbakanımız Adnan Menderes'in konuşma yaptığı meydandır. Ama bu balkondan konuşan başbakanımızın hoparlörün kabloları kesilerek konuşmasının engellendiği meydandır. Onun için siz bu meydanda toplanarak aynı zamanda şehit başbakanımızın Adnan Menderes'e şehit bakanlar, Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'a da borcumuzu bir nebze de olsa gecikerek de olsa ödeme gayretinde olduğumuz için buradayız' diye konuştu.

GERÇEK KAHRAMANLAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da, 'Tarihi kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk milleti 2 yıl önce yeni bir tarih yeni bir destan yazdı. Ülkemiz üzerinde alçak ve sinsi oyunları düşleyenler ve bunun maşası olan FETÖ'nün kanlı saldırıları asker kıyafetine bürünmüş alçakların aziz Türk milletinin yazdığı kahramanlık asla unutulmayacak. Milletimiz, önünde hiçbir gücün duramayacağı bir kez daha göstermiştir. O gecenin gerçek kahramanları sizlersiniz' ifadelerini kullandı.

DİRİLİŞ GECESİ
15 Temmuz'un vatan sevgisinin her şeyden üstün olduğunu gösterildiği gece olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, '15 Temmuz bir milletin ellerinde bayrakları gönlünde vatan sevgisiyle teröristlere nasıl direndiğinin gecesidir. Allah bize bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın' dedi.

DESTAN YAZILDI
'15 Temmuz gecesi ne mutlu ki milletimiz hain darbe girişimini boşa çıkardı' diyen Vali Özdemir Çakacak, 'Milletimiz kıyamete kadar unutulmayacak bir de demokrasi destanı yazdı. Bu destanı hakkıyla yaşatmak, sonraki kuşaklara aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir. İşte bizler bu gece, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde meydanları doldurarak darbenin arkasındaki hain odaklara en anlamlı cevabı bir kez daha vermiş oluyoruz' dedi.

7 DÜVEL GÖRDÜ
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak da, 'Türkün Türkten başka dostu olmadığı ve birlik beraberlik içinde olduğu sürece 7 düvele göstermiştir' dedi. Darbe girişimini engellenmesinde halkın büyük rol oynadığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Murat Özcan, 'Halkımızla beraber olduk. Ve canlarıyla bunun altına imzalarına atan şehitlerimizin sayesinde oldu' diye konuştu.



Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Şehitler Köprüsü'nden vatandaşlara hitap etti. Konuşmaların ardından Mithat Körler, Orhan Hakalmaz, Esat Kabaklı, Azerin sahne aldı.
Editör: TE Bilisim