Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal ve Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Atila Tomsuk, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen'e yeniden rektörlüğe atanması dolayısı ile hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette mesleki alanda önemli konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

'TEMEL BİLİMLER DESTEKLENMELİ'

Ziyarette ilk olarak söz alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, üniversite olarak temel bilimlere büyük önem verdiklerini, temel bilimleri güçlendirilmemiş olan hiçbir mühendisliğin yol alamayacağını dile getirdi. Fen bilimlerinin ve sosyal bilimlerin birbirinden bağımsız yapılarda kendi bünyelerinde önlerinin açılması geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Gönen, temel bilimlerin eğitimde dengeli şekilde tutulması gerektiğini kaydetti.

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal da konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 'Bizim mühendislik bölümleri temel bilimler olmadan olmuyor. Biyoloji olmadan tıpı, kimya olmadan pek çok mühendislik dalını düşünemezsiniz. Bu nedenle de üniversitelerde temel bilim derslerinin desteklenmesi, teşvik edilmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor.'

'HAVACILIKTA YAZILIM ÜSSÜ OLALIM'

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal, Eskişehir'in havacılık alanında yazılım üssü olma konusunda kendilerinin ciddi bir çalışmalarının ve potansiyellerinin olduğunu belirterek, bu konuda Osmangazi Üniversitesi ile ortak çalışabileceklerini ifade etti. Ünal, 'Havacılıkta bizim mühendislerimizin devreye sokabileceği ve yapabileceği bir yazılım çalışmamız var. Yurt dışından paket program olarak satın alınıp da, özellikle de savunma sanayinde kullanamadığımız milli yazılımları üretebileceğimiz bir durumumuz var. Bu konuda da Hocamız Arsev Erarslan Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleştirdiğimiz bir etkinliğimizde bir sunum yapmıştı. Kendisi Eskişehir'de bu işi yapmak istiyor. Bu yazılımın geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde Eskişehir'deki her iki üniversitemiz de uygun görünüyor. Bunu değerlendirmek isteriz. Bu milli ulusal bir mesele' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim