Eskişehir Birlik Vakfı Toplantı Salonu'nda düzenlenen programın açılışına; Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Birlik Vakfı Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu, Eskişehir Birlik Vakfı Başkanı Murat Canözer, misafir ülke öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süreci içinde, birlik ve beraberliği kendilerine şiar edindiklerini kaydeden Vali Güngör Azim Tuna, programda yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Tuna, 'Görüyoruz ki, aramızda binlerce kilometrelik mesafeler olsa da aslında bunların hiçbir anlamı yok. Çünkü gönüllerin bir olması önemli ve bizim aramızdaki mesafe iki gönül arasındaki mesafe kadar. Bazen aynı şehirde, aynı mahallede yaşadığınız insanlarla bu kadar yakın olamayabilirsiniz' dedi.

Misafir öğrencilerin Türkiye'yi çok güzel anlattığını aktaran Vali Tuna, 'Türkiye insanlıktır. Türkiye kardeşliktir, dediler. Biz, hepimiz aynı ailenin fertleri olarak burada bir araya geldik. Amacımız insan olma ve insanlık davası. Üzerimizde böyle bir sorumluluk var' ifadelerini kullandı.

Bin yıllık Türk medeniyetinden bahseden Vali Tuna, 'Bizim bin yılı aşkın süredir insanlığı bir arada yaşatmak için oluşturduğumuz medeniyetimiz var. İnsanlığı bir arada yaşatmak ve onların huzurlarını sağlamak adına bizim ecdadımızın bizlere verdiği geçmişten kalan bir yükümlülüğümüz var. Çalışan bir ecdadın torunları olarak bizde bu yükümlülüğün hakkını vermeye çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Eskişehir Milletvekili Salih Koca da, dünyanın dört bir yanından farklı kültür zenginlikleri olan insanın bu proje sayesinde bir araya getirildiğini söyledi. Birlik Vakfına ve bu projeye destek veren herkese teşekkür eden Milletvekili Koca, Birlik Vakfının kuruluş gayesine ve amacına uygun bir şekilde hizmet verdiğini anlattı.

Eskişehir Birlik Vakfı Başkanı Canözer, akademiye bu sene 185 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi. (HM)

Editör: TE Bilisim