Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Seçim İletişim Merkezi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Seçim İletişim Merkezi önünde toplanan coşkulu kalabalık, başkanlar sahneye çıkana dek sloganlar atıp şarkılar söyledi. Açılış törenine CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve PM Üyesi Gaye Usluer başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı. Kürsüye çıkan İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Kim ne derse desin CHP Eskişehir'de yeniden yerel yönetimlerde başarılı olacak' dedi.

YOLUMUZ ORTAK YOL
Daha sonra konuşan PM Gaye Usluer, 'Başkanlarımızı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen olmak üzere seçim bürosunu açtığımız Sayın kazım Kurt'u Odunpazarı'nda Sayın Ahmet Ataç'ı Tepebaşı'nda, sevgili İshak Gündoğan'ı Mahmudiye'de, sevgili Erdal Şanlı'yı Han'da ve yeni belediye başkan adaylarımızı tüm ilçelerimizde belediye başkanı yapmaya hazır mıyız? Yolumuz ortak yol, yolumuz Mustafa Kemal'in açtığı çağdaş, demokratik, laik Türkiye'yi yeniden geri getirmek' ifadelerini kullandı.



BAŞI DİK KENTLER
İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Eskişehir'den övgü dolu sözlerle bahsederek, 'TGF Genel Başkanıyken ülkeyi karış karış gezerken bana sorarlardı. Ben konuşmama şöyle başlardım. Ne mutlu ki Eskişehir'de doğdum. Ne mutlu ki İzmir'de yaşıyorum. İkisi de başı dik alnı açık. Helal kazanan, yiğit, namuslu insanların, rüşvet karşısında boyun eğmeyenlerin ben seçeceğim kardeşim bana rüşvet versen ne vermesen ne. Ben doğruyu seçeceğim namusluyu seçeceğim bana gerçek hizmet vereni seçeceğim diyen başı dik kentler' dedi.

20 YILLIK EMEK
Seçim ofisi açılışındaki kalabalığın başarının habercisi olduğunu söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Güzellikler yaşıyoruz. O kadar güzel olmuş ki burası, bunu bir başarının habercisi olarak görüyorum ben. Bu şehirde çok ciddi 20 yıllık emek var. Şehirler 20 yılda pek kabuk değiştiremez ama Eskişehir sizlerin de yardımlarıyla yıldızlaştı, gökyüzüne çıktı, Avrupa'ya çıktı. Bunda en büyük emek sizlerin. Adaylar televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda, evlerde, kahvelerde her yerde. Ama rakiplerimiz çok yüksekten atmaya başladılar. Kimi asfalt parası almıyor, kimi dokuz kat diyor, kimi başka şey diyor. Bu neden biliyor musunuz? Kazanamayacaklar da ondan. Biz vaat etmiyoruz, yapıyoruz. Bakın bu şehir kolay olmadı. Bugün Anadolu'nun neresine giderseniz gidin her yerde gece sokakta adam göremiyorsunuz. Ama Eskişehir'de gün battıktan sonra ikinci bir hayat, yeni bir hayat başlıyor. Çoluk çocuk herkes sokakta. Eskişehirli sokakta yaşamayı seviyor. Çünkü sokaklar güvenli. O güveni hep beraber yarattık. Bu arkadaşlar vaat ediyor. Biriniz beş sene Tepebaşı'nda kaldı, biriniz on sene Odunpazarı'nda kaldı. Niye o zaman yapamadınız? Vatandaş sormaz mı neden o zaman yapamadınız diye. Yapamadılar. Yine yapamayacaklar. Çünkü gelemeyecekler, yenemeyecekler' dedi.



BU ŞEHİRDE IŞIK VAR
31 Mart seçimlerini kazanacaklarını ve yeni bir yürüyüşe çıkacaklarını belirten Başkan Ataç, 'Üç belediye başkanımız Han, Mahmudiye ve yeni gelecek arkadaşlarımızla yeni bir yürüyüşe başlayacağız. Bu Eskişehir'in tekrar harekete geçme zamanı olacak. Burada tekrar sizlerle beraber olacağız, omuz omuza, el ele yürüyeceğiz. Bu şehir şimdiki gibi yine çağdaş, güzel, rahat, sıcacık, huzurlu bir kent olamaya devam edecek. Çünkü bunu yapmak öyle kolay değil. Türkiye'de kentlerde bunlar yok. Ama Eskişehir'de her zaman oldu ve olacak' diye konuştu. Sandık güvenliğine değinen Ataç, 'Neden İstanbul'dan, Ankara'dan buraya geliyor öğrenciler? Çünkü bu şehirde güven var, bu şehir ekonomik, bu şehir bağımsız, bu şehirde demokrasinin temiz havası var. Mustafa Kemal Atatürk bu şehre 22 kez gelmiş. Türkiye'de en çok gittiği kentlerden biri. Bu şehirde ışık görmüş. Biz bugün diyoruz ki, Eskişehir Mustafa Kemal'in hedeflediği, görmek istediği kent durumuna geldi. Ne mutlu bize. Bunu birlikte koruyacağız. Sandığa oy atacağız, ayrılmayacağız ve akşam netice alana kadar bekleyeceğiz. Sandık güvenliğini sağlayacağız' şeklinde konuştu.

BAŞKANLARA BORÇLUYUZ
20 yıl önce Eskişehir'in çok farklı olduğunu söyleyen Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Bu şehir şimdi bambaşka bir hal aldı. Yepyeni bir şehir doğdu. Bunu Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımıza borçluyuz. Ne mutlu Eskişehirliyim dedirten CHP'li Belediye başkanlarımıza. Gönül belediyeciliği diyorlar ama artık gönüllerde değiller. Sandıklara sahip çıkın, kutlamalara hazır olun' dedi.

GURUR DUYACAKSINIZ
'Yeniden Büyükşehir belediye başkanlığına aday olma isteğinizi büyük bir memnuniyetle kabul ettim çünkü daha yapacak çok işimiz var' diyen Başkan Büyükerşen, 'Eskişehir her ne kadar bugüne kadar uyguladığımız projelerle üç belediyede, beş belediyede uyguladığımız projelerle dünya standartları içerisinde öne çıkan bir şehir olmuşsa da ancak daha parlak örnekleri vereceğimiz bir dönem bizi bekliyor. Sizlerle beraber olmanın sizlerden aldığımız güçle yeni yeni projeleri bu halkımız için sizler için ve Türkiye'de diğer belediyelere örnek olacak hizmetler hazırda bekliyor. Allah kısmet ederse 31 Mart'tan sonra Türkiye'de Eskişehir'i çok daha başka bir şehir olabilme yolunda hızla ilerlerken göreceksiniz ve bugün duyduğunuz gururun yüz misli daha fazla gurur duyacaksınız' ifadelerini kullandı.



TARİH YAZILACAK
Yerel seçimlere değinen Büyükerşen, 'Yerel seçimlere biz bir ittifakla giriyoruz. Partimiz öyle anlaştığı için onların yaptığı ittifaka karşı. Eskişehir'deki adayların nasıl bol keseden hayali vaatlerde bulunduklarını, projemiz yok ama hayallerimiz var dediklerini en iyi siz değerlendireceksiniz. Odunpazarı'mızı ve diğer ilçe belediyelerimizi de alacağımızı ben şimdiden buradan müjdeliyorum. Tarih yazılacak. Atatürk bulvarındaki bu kalabalık Tüm Eskişehir'de 1 Nisan sabahı itibariyle zafer türküleriyle coşacak hep beraber tek adam devrini bırakıp yeniden eski günlere yani bizim seçtiğimiz milletvekillerimizin oluşturduğu parlamenter sistemde hukuk düzeninin işlediği yargının tarafsız olduğu işçinin emeklinin memurun hepsinin hayat seviyelerinin yükseltilmesi için projelerin ele alındığı bir yeni döneme gireceğiz. Ben hepinize bu memleketin güzel insanları olarak moralinizi bozmayın sandıklara sahip çıkın oyunuzu kullanın seçim sonuçları belli oluncaya kadar il ve ilçe seçim kurullarının etrafında olunuz, bayraklarınızı alınız, hazır olunuz kutlamaya' şeklinde konuştu.

HALKIN YANINDAYIZ
'Eskişehir'de ne varsa Atatürk döneminde olmuş' diyen Başkan Kazım Kurt, 'Yollar yapılmış, tarım işletmeleri kurulmuş, demokratik bir ortam yaratılmış. Eskişehirliler bugün Cumhuriyete sahip çıkıyor. Neden? Çünkü Atatürk diyor ki benim iki büyük eserim var biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk partisi. Eskişehir ikisine de sahip çıkıyor. Cumhuriyeti demokratik laik olmaktan asla döndüremeyecekler. Eskişehir'de Türkiye'de olmayan yerel yöneticiler var. Türkiye'deki karamsarlık bizde yok. Çünkü biz umudun yolcularıyız. Atatürk 1919'da Samsun'da meşale yakıp umudu gerçekleştirdiyse 2019'da biz cumhuriyeti kurtarmanın umudunu ateşleyeceğiz. Şunu herkes bilsin. Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye'de doğru giden hiçbir şey yok. Atatürk doğru gidiyor. 100 yıl geçti hala Atatürk bizimle birlikte. Ve o Atatürk bugün sağ olsaydı bugün burada olurdu. Atatürk sağ olsaydı yoksulların garibanların yanında olurdu. İşsizlerin yanında olurdu. Biz de onun için onların yanındayız. Onun için emekçinin halkın yanındayız. Biz yine kazanacağız, Odunpazarı birlikte güzel diye boşuna demiyoruz. Birlikte kazandık birlikte götüreceğiz. Türkiye böyle Eskişehir böyle. Odunpazarı çok güzel oldu. 31 Mart'tan sonra bu güzellikleri sona mı erdireceğiz. 31 Mart'tan sonra bu güzellikleri katmayacak mıyız? Bazıları var ki 10 yıl yönetmişler Odunpazarı'nı 10 yılda yapamadıklarını 'Bundan sonra yapacağız' diyor. Yapaydınız elinizden tutan mı var? 10 bin kişiye iş bulamadınız belediyeyi alınca mı yapacaksınız?' ifadelerini kullandı.



SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Şeffaf belediyecilik yaptıklarını söyleyen Kurt, 'Hesap veren belediyeciliği, üreten belediyeciliği yaptık. Yollardan para alacaksınız, köprülerden tünellerden para alacaksınız, geçenden de geçmeyende de alacaksınız. Hasta olandan da alacaksınız olmayan da alacaksınız ama asfalt parasını almayacaksınız böyle yalana kim inanır? Türkiye'de hukuk varsa insanlar böyle bir yalana inanmaz. Asla yapamayacağımız bir şeyi bize söyletemezler. Biz Eskişehir'i bütün engellemelere rağmen nasıl geliştireceğimizi biliyoruz. Her türlü engelleri çözdük. Yaşanabilir kentler yarattık. Dünyaya örnek olan bir belediyecilik uygulaması var. Bu üçlü güçlü bir biçimde devam etmeli ve devam edecek. Eskişehir'de çocuk ve kadınların mutlu olacağı bir kent yaratacaksak 31 Mart'ta sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart'a kadar bu düşünceleri tek tek anlatacağız. Biz iş yaptık, biz doğru işler yaptık, Odunpazarı'nı halkla birlikte yönettik Odunpazarı'nı mahalle meclisleriyle yönettik. Onun için hata yapmadık bundan sonra çok daha büyük katılımlarla yöneteceğiz. Size güveniyoruz. Sizinle yol yürümek yol yürümek büyük bir şeref. Eskişehir'imizde gençlerimizin, yaşlıların yanında olan bir belediye yaratacağız. Odunpazarı'nda ittifak yok. Bunu herkes böyle bilsin. Biz CHP'lilerin oylarına güveniyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'ndekilerin şimdi bize vereceği oylara güveniyoruz. Onlar kandırılmaktan usandı. Şimdi o seçimlere bize oy verecekler inanıyorum, biliyorum görüşüyorum. Adalet ve Kalkınma Partili hemşerilerimin oylarını istiyorum. Milletçi Hareket Partililerin oylarını istiyorum. Kendimize güvenelim. Kazanacağımıza güvenelim. Bütün Eskişehirlilerin oyunu alalım. Hiç kimseyi ötelemeden, İYİ Partili seçmenin de oyunu istiyoruz. Onlar demokrasiye Atatürk'e inanıyorlarsa onun partisinin adayına oy vermeli' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Açılış sırasında Seçim Ofisi önünde bulunan vatandaşlar müzikler eşliğinde halay çekti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim