8'inci dönem karikatür atölyelerine, 7-12 yaş arası 41 öğrenci katılarak eğitimleri başarı ile tamamladı. İlköğretim çağındaki öğrenciler, 10-16 kişilik gruplar halinde atölye çalışmalarında yer alırken, çizdikleri karikatürleri ise açılan sergi ile görücüye çıkardı. Çocukların mizah yeteneklerini ortaya çıkaran karikatürler, katılımcıların büyük beğenisini topladı.
KARİKATÜRLE TANIŞSINLAR
Törende karikatür eğitmenleri adına bir konuşma yapan Yaşar Arda, 8'incisi gerçekleştirilen karikatür atölye çalışmalarının daha uzun yıllar devam etmesi temennilerinde bulundu. Arda, 'Mizah demek zeka demek, mizah demek insanlarla ilişki kurmak demek, insanları güldürmek, düşündürmek demektir. O nedenle çocuklarımızın erken yaşlarda karikatürle tanışmalarını çok önemsiyoruz' dedi.
ATAÇ'A TEŞEKKÜR
Daha sonra konuşan öğrenciler adına konuşan İclal Oluşan, Beril Gün, ve Aslı Doğakaya da, eğitimlerin çok keyifli geçtiğini ve karikatür çizmeyi öğrenmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanın sağlanmasından ötürü başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Tören, çocuklara katılım belgelerinin verilmesi ve serginin gezilmesiyle sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim