16 Nisan tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişiklik Paketi Referandumuna sayılı günler kala, Eskişehir'de 'Hayır' cephesinde çalışmalar sürüyor. Dün Seyitgazi'ye bağlı Kırka ve yöresinde vatandaşlarla yüz yüze yapılan çalışmalara, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, MHP eski il başkanları Ahmet Vural ile Kadir Diker, MHP Kırka eski belediye başkanı Salih Yıldırım, BBP eski ilçe başkanı Yücel Kıran ile eski parti yöneticisi Soner Çam, ANAP eski il başkanı Selim Çolpan ile DYP'nin önceki Eskişehir milletvekillerinden Fevzi Yalçın katıldı.

Vatan meselesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, 'Bu parti meselesi değil vatan meselesi. Bunu hep söylüyoruz. Eğer bu parti meselesi olsaydı hepimiz kendi adımıza tek tek gelirdik. Ama bu hepimizin sorumluluğunda olan, birlik beraberlik gerektiren bir vatan meselesidir. Bir olalım, birlik olalım, bu gidişe bir dur diyelim. Hayır diyelim' sözleri ile birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Emanet etmemeliyiz
Kırka esnafının ardından temsilciler Kırka pazarını gezdi. Pazar sakinlerine 'Hayır' ve gerekçeleri anlatıldı. MHP Eski İl Başkanı Ahmet Vural başkanlık sistemi ile ilgili: 'Dünya tek yöneticinin olduğu dönemler ve ülkeler gördü. Tarihte bunların sonunun hiç iyi olmadığını biliyoruz. Bizler de denetimli bir orta akıl sistemini bırakıp, tek bir adama kendimizi emanet etmemeliyiz' diye konuştu.

Mücadeleyi etmeliyiz
Kırka'nın ardından parti temsilcileri Salihler Köyünü ziyaret etti. Cem duasına katılan temsilciler burada da birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. CHP İl Başkanı Sinan Özkar köylülere yaptığını konuşmada 'Mücadeleyi sürekli hale getirmek lazım. Gidip oy vereceğiz elbette. Fakat bunun dışında da komşumuza, akrabamıza, yakınlarımıza doğruları ve girdiğimiz yolun gerçeklerini anlatmamız lazım. Türkiye'nin buna çok ihtiyacı var' dedi. Muhalefet partilerinin Parti temsilcilileri Salihler Köyünün ardından Seyitgazi'de esnafı ziyaret etti. Başkan Büyükerşen Emek Mahallesi'nde de 'Hayır' toplantılarına katılarak, 'evet' oylarının ülkenin ve milletimizin geleceğini karanlığa götüreceğini anlattı.
Editör: TE Bilisim