Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen seminerde üyelere yeni kanun değişiklikleri hakkında bilgi verildi.

6736 sayılı kanun kapsamında bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve matrah artırımı konulu seminere Vergi Dairesi başkanı Şahin Demirci, Grup müdürü Hüseyin Acar, Onursal başkan İlker Özokcu, oda yönetim kurulu ile çok sayıda üye katıldı.

Yeminli Mali Müşavir Ali Karakuş, Serbest Muhasebeci Mustafa Uçkaç ile Serbest Muhasebeci Hasan Eröksüzün konuşmacı olarak davet edildiği seminerin açılışında söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Ertoy ilgili yasanın çıktığına dikkat çekerek tam olarak uygulamaya geçmediğini söyledi.

Ertoy, 'Yapılandırmanın vergi ile ilgili kısmı ve matrah artırımı konularında, uygulamada yaşanan sorunların da değerlendirildiği bir eğitim çalışmasını vergi dairesi başkanlığımız ile burada 22 Eylül tarihinde ortaklaşa yapmayı planlıyoruz. Bilindiği gibi torba yasa üyelerin odalara olan aidat borçlarını da kapsıyor ve bizim üyelerimizin de aidat borçları mevcut. Biz oda olarak bu yasayı üyelerimiz açısından bir fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz. Başvuru ve ödeme için ne gerekirse her üyemizin ayağına gideceğiz. Meslektaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz dedi. HM

Editör: TE Bilisim