ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş ve eşi Banu Demirdaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Anemon Otel'de bir davet verdi. Geceye Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İstikbal Gazetesi Sahibi Burak Türkmen, Şehir Gazetesi Sahibi Murat Keskin, Kanal 26 Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yalçın, internet gazetelerinden Esgazete'nin Sahibi Mustafa Yıldırım, Esgündem26'nın Sahibi Ayşe Kaytan Uçak ve ESGROUP bünyesinde bulunan ES TV, Anadolu Gazetesi, Yenigün Gazetesi, Sonhaber Gazetesi, Follow Dergisi, Pusula Medya çalışanlarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.
GERÇEK EMEKÇİLER
Açılış konuşmasını yapan ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, 'Sizinle aynı çatı altında çalışmaktan gayet mutluyum. ESGROUP ailesi kalabalık bir aile, kalabalık bir ekibiz. Gönül ister ki bunu kısa zamanlarda yapalım. Yılda bir değil de her zaman yapmak isteriz. İnşallah bundan sonraki süreçte daha kısa zamanlarda bu birliği beraberliği vurgularız, bir araya geliriz. Sizler gerçekten emekçisiniz, kamuoyunu doğru bilgilendiren kişilersiniz. İnşallah daha güzel günlerde, daha güzel zamanlarda beraber oluruz' dedi.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Daha sonra konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 2019 yılının hem çalışanlar hem de patronlar için zor bir yıl olacağını vurgulayarak, 'Gerek gazetelerin, gerek televizyonların sorunları dağ gibi büyüyor. Ancak şuna şükretmemiz lazım ki Türkiye'nin birçok ilini geziyorum, basın çalışanlarının durumunu görüyorum, Eskişehir'i örnek gösterilecek bir il olarak söylememde hiçbir sıkıntı yok. Şu anda Türkiye'nin en kaliteli televizyonlarına, en kaliteli gazetelerine sahibiz. Bunu burada değil ben Türkiye'nin hangi ilinde konuşma yaparsam Eskişehir'i örnek olarak gösteriyorum. Bugün bizler buluşturan ESGROUP sahiplerine çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
ÖZGÜR MÜCADELE
Gecede bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bu aile içi bir kutlama olduğu için ve bundan da ben haberdar olup geldiğim için çok mutluyum. Eskişehir'de yerel basının gerçekten demokratik bir tavır içerisinde ve özgürlükçü bir ortam yaratmaya çalışan mücadelesini izliyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Türkiye'de her ne kadar hukuksuz bir takım uygulamalar, büyük basını tekel haline getirmişse de Eskişehir'de yerelde daha sağlam duran bir basın var. Buna katkı veren hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Sıkıntılı ekonomik bir dönemde ayakta kalmak ve mücadele etmek çok önemli. Burada sizleri tekrar kutluyorum. 31 Mart belediye seçimleri nedeniyle Eskişehir'deki siyasi çalışmalarda da objektif ve tarafsız bir biçimde izleyeceğinizi ve Eskişehir kamuoyunun düşüncelerini yansıtacağınızı biliyorum' diye konuştu.
ZOR ŞARTLAR
ESGROUP Genel Koordinatörü ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş, 'Basın yayın organlarında çalışan muhabirden, yazarlarına, tasarımdan yazı işleri müdürlerine kadar tüm gazeteci arkadaşlarımın kamuoyunun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi, aydınlatılması için her şartta görev yaptığınızı yakından biliyorum. Bu duygularla çalışan gazeteciler gününüzü bir kez daha kutluyor, mesleğinizde başarılar diliyorum' dedi. Konuşmaların ardından gazeteciler çalınan müzikler eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi. Görkemli gece pasta kesilmesinin ardından son buldu. HM



Editör: TE Bilisim