1709 ŞUBE MÜDÜRÜ

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece sözlü puanla (mülakatla) şube müdürü atamasını doğru bulmayarak, buna dayanak olan maddenin yürütmesini durdurdu. Danıştay kararı gereği 17 Nisan 2014 tarihinde ataması yapılan 1709 şube müdürü atamasının iptal edeceği öğrenildi. Yeni yapılacak atamalarda yazılı ve sözlü puanların ortalaması dikkate alınacak.

ESKİŞEHİR'DE 8 İPTAL

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci, Tepebaşı Milli Eğitim Şube Müdürleri Tülay Gündoğan, Ali Şahin Yıldız, İbrahim Çelik, Ümit Çavaç, Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürleri Cihan Ayverdi, Ahmet Melik Gül ve Murat Ecer'in atamaları iptal edilecek. Görevlendirme yoluyla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilen Barış Hancı'nın da Bilecik Söğüt Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ataması da iptal edilecek.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci, Tepebaşı Milli Eğitim Şube Müdürleri Tülay Gündoğan, Ali Şahin Yıldız, İbrahim Çelik, Ümit Çavaç, Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürleri Cihan Ayverdi, Ahmet Melik Gül ve Murat Ecer'in atamaları iptal edilecek.

Danıştay, Milli Eğitim'de şube müdürü atamalarının sadece mülakatla (sözlü) yapılmasını doğru bulmadı. Sözlü puana göre atanmaya dayanak olan maddenin yürütmesini durdurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Danıştay'ın aldığı bu kararı uygulayarak, 17 Nisan 2014 tarihinde ataması yapılan 1709 şube müdürünün müdürlüklerini iptal edeceği öğrenildi.

Danıştay 5. Dairesi; Kamu 'Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin 9. maddesi ile aynı Yönetmeliğe 'Başarı sıralaması' başlığı ile eklenen 12/B maddesinin 1. fıkrası hükmünde geçen 'sözlü sınav' ibaresinin Yürütmesi durdurmuştu. Hemen akabinde ise Danıştay 2. Dairesi MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 21. maddesinin 1. Fıkrasındaki sözlü puana göre atanmaya dayanak olan maddenin yürütmesini durdurdu. Bu yargı kararları doğrultusunda 17 Nisan2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığında şube müdürü olarak atanan 1709 kişinin atama sonuçlarının iptal edileceği öğrenildi. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci, Tepebaşı Milli Eğitim Şube Müdürleri Tülay Gündoğan, Ali Şahin Yıldız, İbrahim Çelik, Ümit Çavaç, Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürleri Cihan Ayverdi, Ahmet Melik Gül ve Murat Ecer'in atamaları iptal edilecek. Görevlendirme yoluyla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilen Barış Hancı'nında Bilecik Söğüt Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ataması da iptal edilecek. Yeniden yapılacak yönetmelik değişikliği ile şube müdürü atamalarının sadece sözlü puana dayalı başarı sıralamalarına göre yapılmayacağı öğrenildi. Atamalarda sözlü mülakat puanlarının yazılı puanlarının önüne geçmesi engellenecek. Eskiden şube müdürlüğü için yazılı sınavı yapılıyordu. Bu sınavdan 70 veya daha üstü puan alanlar mülakata katılıyordu. Mülakatta alınan puanla atamaları yapılıyordu. Yazılı sınavda alınan puanlara değer verilmiyordu. Yapılacak değişiklikle yazılı ve sözlüde alınan puanların ortalamasıyla şube müdürü atamalarının yapılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim