CHP Tepebaşı İlçe Danışma Kurulunda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Referandumun mürekkebi kurumadan şehrimizde, genel merkezimizde ayak oyunları başlıyor. Ya arkadaşlar bir sabredin ya, bir mürekkep kurusun ya' dedi.
CHP Odunpazarı İlçe Danışma Kurulunun ardından Tepebaşı İlçe Danışma Kurulu da gerçekleştirildi. Danışma Kurulunda referandum çalışmaları ve sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Kurulda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşındaki başarının sadece CHP'nin değil, Saadet Partisinin, MHP'nin ve Demokrat Partinin de olduğunu söyledi. Referandumu çok iyi okumak gerektiğine vurgu yapan Ataç, 'Referandumu çok iyi okumak lazım. Çok mesajlar var. Her ne kadar hileyle hurdayla, devlet eliyle hile yapıldığını düşünsek de net olarak hayır çıktığını gözlemliyoruz. Tepebaşı bölgesinin kasım ayı ile kıyaslamasını yaptım; bu seçimde 25 bin geriliyorlar. Bizim oylarımız 51 bin artıyor. Yani Tepebaşı'nda ilk defa 137 bine çıkıyor hayır oyu. Demek ki bu birleşmeyi çok iyi korumak lazım. Benim yıllardır Tepebaşı'nda yaptığım iş oydu. Ben her seçimde en az yüzde 15 sağdan oy alırdım ve bunu korumaya çalışırdım. Ama bu hayır oyunda bu iş daha farklı noktaya gitti. Onun için bu dirsek temasını, birlikteliğimizi kesinlikle bozmamız lazım. Aksine evetten daha fazla oy almaya çalışmamız lazım' dedi.
KENDİ KENDİMİZE ÇELMELER TAKIYORUZ
Hem genel merkeze hem de Eskişehir'deki bazı CHP'lilere göndermelerde bulunana Ataç, 'Daha referandumun mürekkebi kurumadan şehrimizde, genel merkezimizde ayak oyunları başlıyor. Ya arkadaşlar bir sabredin ya, bir mürekkep kurusun ya. Şimdi genel merkezdeki oyunlara Erdoğan şöyle söylüyor; 'Ya bunlar sistemi kabul ettiler de kendine koltuk arıyor' Niye bunu söylettiriyorsunuz? Bir sabredin, bir yutkunun… Ama maalesef hiç kimseye gerek yok, biz kendi kendimize o kadar güzel çelmeler takıyoruz ki. Karşı tarafı güldürüyoruz kendimize. O yüzden Eskişehir'de olsun, Genel Merkezde olsun bu beraberliği hiç bozmamız lazım' ifadelerini kullandı.
PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELERDEN UZAK DURACAĞIZ
Daha sonra konuşan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, 'Biz ısrarla ve büyük bir kararlılıkla toplumun her kesimini kucaklayarak, doğruları söylemeye devam edeceğiz ve biz bunları anlatırken direnme hakkımızı, yani bu anayasal değişikliği asla meşruiyet kazandırmayacak söylem ve eylemlerle yolumuza devam edeceğiz. Her yerde düşüncelerimizi, her ortamda düşüncelerimizi, her eylemde düşüncelerimizi toplumun her kesimine anlatacağız. İster bir panel olabilir, ister bir yürüyüş olabilir, ister bir miting olabilir, ister bir kahve toplantısı olabilir, ister bir aile toplantısı olabilir. Bunları yaparken parti içi çekişmelerden uzak, her kesimi ve herkesi kucaklayacağız' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim