Baksan Sanayi Sitesi'nin dönüşümü ile ilgili sorunlar son günlerde tekrar gündemde. Baksan esnafı, bir an önce sorunlarının çözülmesini istiyor. Çöp, kanalizasyon ve güvenlik sorununa değinen Baksan esnafı, yetkililerden yardım bekliyor. 13 yıldır Baksan Sanayi Sitesi'nde esnaf olan Yavuz Demir, 'Çöp sorunumuz var, emniyet sorunumuz var. Hırsızlıklar oluyor. Çöpten hariç sorunlarımız bunlar. Buranın bir yönetimi var, ilgili yerlerle konuşuyor, toplantılar oluyor. Ama çözüm göremedik. Dönüşüm olacak eninde sonunda ama büyükler bilir tabi. Büyüklerimizin bize el atması lazım. Mesela kredi faizleri düşmeli, makine alımında kredi kullanmamız sağlanmalı, vergide KDV indirimi yapılmalı' diye konuştu.
KADERİNE TERK EDİLMİŞ
Üç yıldır Baksan Sanayi Sitesi'nde demir atölyesi olan Emin Duman, çevre düzenlemesi ve güvenlik sorunundan dert yandı. Baksan'ın kanalizasyon probleminin çözülmesi gerektiğini anlatan Duman, 'Akşamları burada hırsızlık had safhada. Malımızı koruyamıyoruz. Kanalizasyon sorunları var. Şehrin ortasında kaldı ama metruk halde. Yoldan geçenler burada giriş çıkış yok, çevre düzenlemesi yok, güvenlik yok diyor. Kaderine terk edilmiş. Müşteri buraya gelmeye korkuyor. Belediye imkanlarından yararlanmak istiyoruz. Vergimizi veriyoruz, ruhsatımız var, atık suyumuz için vergi veriyoruz ama bir kanalizasyonumuz yok. Kaçak çalışmıyoruz burada belediye nimetlerinden yararlanmak istiyoruz' şeklinde konuştu.
ÇÖP ATANA CEZA KESİLSİN
1980 yılından bu yana Baksan'da dükkanı olduğunu söyleyen sobacı Nihat Okşaş, 'Bütün ülkede olduğu gibi Baksan'da da sıkıntı var. Maddi sıkıntılar var. Burada en çok mermerci var. Her yerde mermer pisliği var. İnşaat atıkları var. Belediye büyük çapta buraya el atmalı. Gerekirse ceza kesmeli. Keserse Baksan düzelir. Buranın dönüşümü 15 yılı bulur. Buradaki insanları mağdur etmeden iyi bir çözüm yolu bulunmalı. Kanalizasyonu yok. Böyle bir Avrupa şehri ben düşünemiyorum. Siyaset olarak demiyorum gelip gezsinler baksınlar Avrupa şehri mi?' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim