HABER: MELTEM KARAKAŞ

Mahallesinin sorunlarını sıralayan Açıkgöz, 'Mahalledeki su kanalının pisliğinden, kokusundan duramıyoruz. Hastalık saçıyor. Sokak lambalarının çoğu yanmıyor. Kadınlar sokağa çıkmaya korkuyor. Sokak düğünleri tehdit ediliyor. Çoraklık'ın doğalgazı hala yok. Birileri sesimizi duysun artık' dedi.
Muhtar Açıkgöz; 'Vatandaşım sokakta düğün yapamıyor. Mahallede bir takım kendini bilmez insanlar 'toprak bastı parası' adı altında vatandaşımı mağdur ediyor. İki düğünde şahit oldum 700 – 800 lira gibi para istiyorlar. Ya bu parayı vereceksiniz ya da bu düğünü dağıtacağız. Emniyet yetkililerine sesleniyorum. Düğün zamanlarında mahalleleri kolaçan etsinler. Bu eşkıyalığa dur desinler' diye isyan etti.



KANAL HASTALIK SAÇIYOR
Mahallesinin sorunlarının çözümü için kurumlardan olumlu cevaplar alamadığını söyleyen Muhtar Meryem kuş Açıkgöz, 'Üç yıldır geldiğim bu görevde çok başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim. Ben şunu çok açık ve net söylüyorum. Hiçbir kurum taleplerime olumlu yanıt vermedi. Eğer Tepebaşı Belediyesi de olmasa ben hiçbir şekilde bir iş yaptıramayacağımı gördüm. Yeşiltepe'nin birinci sıkıntısı imar. Bu konuda yetkililere sesleniyorum, önümüzü açsınlar. Benim mahallemde ne bir ATM ne alışveriş yapılabilecek büyük market ne vatandaşın yaşayabileceği sosyal alanlar var. Sağ olsun Ahmet Başkan bir Deneyimli Kafe yaptı. İnsanlarım en azından birer bardak çay içmeye gidiyor. Kafenin yanındaki kanalın pisliğinden, kokusundan rahatsız oluyoruz. Hastalık saçıyor. Sıcaklarda sinekler hat safhada. Ne kadar ilaçlama yapılırsa yapılsın yetersiz olduğunu bizler biliyoruz. Ama bunun üzerine de çıkamıyoruz. Kanalın çevresi çöp, pislik içinde. Kanalın çevresini rica ediyoruz görevi olmamasına rağmen Tepebaşı Belediyesi temizliyor' dedi.



KADINLAR SOKAĞA ÇIKAMIYOR
Geceleri kadınların sokağa çıkmaya korktuğuna dikkat çeken Muhtar Açıkgöz, 'Elektrik lambalarımız yanmıyor. Geceleri kadınlar, çocuklar sokağa çıkmaktan korkar oldular. Esrar, bonzai, hap Yeşiltepe'de günlük alışkanlık haline geldi' diye konuştu.

HIRSIZLIK HAT SAFHADA
'Sorunlarımıza kulak verilsin' diyen Açıkgöz, 'Mobese sıkıntımız var. Müracaatlarımız yapıldı. Gündeme alındığı söylendi. Olumlu bir cevap hala alamadım. Mahallede hırsızlık hat safhada. Hizmet sadece merkezlere yapılmamalı. Üç yılda üç tane mobese getiremedim. Mazeret nakit olmadığı. Nereye müracaat edeceğimi şaşırdım. Ben Yeşiltepe'nin varlığını sadece seçim zamanlarında değil seçimlerden sonra da seçilmişlerin, yetkililerin, büyüklerin sorunlara kulak vermelerini söylüyorum' ifadelerini kullandı.



KURUMLARA ULAŞAMIYORUZ
Hiçbir kuruma ulaşamadığını belirten Açıkgöz, 'Çoraklık Mevkii'nde dolmuş sorununu çözdük. Ama orada bir de doğalgaz sorunu var. Doğalgaz için üç kere müracaat ettim. Üç kere 'Hayır' çıktı. Eski vali ile mutabık kaldık. Ama vali de gitti. Bizim dosyalar sümen altı oldu. Bu insanlar mağdur. Bu insanlar ev vergisi, kaldırım parası, elektrik, su parası ödüyor. Ama bu insanlar hizmete geldiğinde doğalgaz alamıyor. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na, Tarım ve Köy İşleri İl ve İlçe Müdürlüğü'ne sesleniyorum. Masa başında olmuyor bu işler. Lütfen gelsinler beraber gidelim. Umutla bekliyorlar.'
Editör: TE Bilisim