Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi'nde, Şair Haydar Ergülen'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Eskişehirliler ile buluşan Ortaçgil ve Çınar, 'Bu Su Hiç Durmaz' adlı söyleşide, Türk müziği üzerine sohbet etti. Programda Çınar, Bülent Ortaçgil'i anlatan Bu Su Hiç Durmaz isimli kitabı hakkında da bilgi verdi.

DOSTOYEVSKİ HAYRANI
Söyleşide sanat hayatı hakkında konuşan Ortaçgil, 'Yaptığım işlerle bilinmek isterim. Müzik çok popüler bir sanattır. Kendinizi ifade edecek bir enstrümanı kullanabilmek için hayatınızın büyük bir bölümünü harcamak durumundasınız. Müzisyenler inanılmaz yalnız insanlardır. Çünkü tek başına geçer hayatın. O yalnızlık bende var tabi. Hayatım hep gitarımı çözmeye çalışmakla, hep bir şeyi çözmekle geçti. Şarkı sözlerimi nasıl yazdığım ile ilgili soru çok geliyor. Ben 17 yaşında Dostoyevski okumaya başladım. Dağarcığım o tarz insanların dağarcığı' diye konuştu.

MÜZİĞİ ANLATTIM
Mahmut Çınar ise 'Bir müzisyen olarak Türkiye'de müzik dünyasının nasıl bir dünya olduğunu, iyi bir müziğin nasıl sığdırıldığının gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu aynı zamanda bir müzik kitabı, müzik tarihini anlatan bir kitap' ifadelerini kullandı. Söyleşi sonunda Melih Savaş, Ortaçgil ve Çınar'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Etkinlik, Mahmut Çınar ile Bülent Ortaçgil'in sevenleri için kitap imzalamaları ve fotoğraf çektirmeleri ile son buldu. HM
Editör: TE Bilisim