'Hareket bugün başlıyor'
Eskişehirspor Sosyal İşlerden Sorumlu Asbaşkanı ve İcra Kurulu Üyesi Harun Adıgüzel yaptığı açıklamada, 'İcra kurulumuz işe başladığı bugüne kadar gerek sivil toplum kuruşları, sendikalar, siyasi partilerle görüşmeye başladı. İçinde bulunduğumuz durumu anlattık. Yarın (bugün)Tülomsaş'ta bin 500 kişilik bir toplantı yapacağız. Eskişehir'de ilk hareketi burada başlatacağız. Tesislerimizin önündeki otoparkın işletmesini aldık. 2 hafta içerde oynadığımız maçlarda güvenlik güçlerine verilen kumanyanın giderlerini buradan karşıladık' dedi.

'Organizede forma satılacak'
Adıgüzel kulübe nakit girişi için, '7 bin 700 forma var. Bunları Organize Sanayi'de ki her firmaya gidip forma almasını isteyeceğiz. Her firmadan 5 bin lira toplamaya çalışacağız. En azından elektrik, su, doğalgaz ve personel borçlarımızı ödeyeceğiz. Bir gece düzenleyeceğiz. Bu gece Eskişehirspor'a bağış toplanacak. Osmangazi Üniversitesi ile Avrupa projesi yapacağız. Avrupa'da forma giyen altyapı oyuncularının Eskişehir'e aynı şekilde altyapımızdaki oyuncuları Avrupa'ya götüreceğiz. Gelişimlerini sağlayacağız' diye konuştu.

'Masrafları AÜ üstlendi'
Sıkıtılar yaşayan altyapı için de konuşan Adıgüzel, 'Anadolu Üniversitesi ile bu hafta U-21 hariç diğer tüm altyapı takımlarımızın deplasman masraflarını karşılayacak. Maalesef U-21 takımını bu hafta deplasmana götüremeyeceğiz. Çünkü maddi anlamda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Esstore ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. 26 Kasım'da açılışı yapılacak. Taraftarlarımız kendi aralarında bağış topladı ve bu para şuan kulüpte' ifadelerini kullandı.

'Galibiyet primleri dağıtılıyor'
Takıma galibiyet primlerinin dağıtıldığını söyleyen Adıgüzel, 'İstanbulspor galibiyet primi 200 bin liraydı. Bu primiz dağıttık. Osmanlıspor galibiyetinin priminide Cuma günü dağıtacağız. Elazığ deplasmanı için şehir harekete geçti diyebiliriz. 40 bin lira ihtiyacımız var. Uçakla gideceğiz. Bununla ilgili Ciğerci Ahmet ve Osman Sevinç 5 bin lira bağışladı. Yayla bakliyat ve Has Gıda ile anlaşma yaptık. Et, tavuk, süt gibi gıdalar içinde destek bekliyoruz' dedi.

SMS kampanyası başlıyor
Adıgüzel son olarak, 'SMS firmasıyla sözleşme imzaladık.7979'a 'eses'yazıp SMS ile yolladığınızda aylık 10 liralık bir bağış yapılıyor. Tüm Türkiye içinde bu projeyi yapacağız. Kulübün en azından giderlerini karşılanacak. Ayrıca öğrenciler içinde 'eses5' yazdığında ise 5 liralık bir bağış yapılacak. Örneğin 'eses50' ile yazılıp sms atıldığında bağış 50 lira olarak yapılacak. Eskişehirspor'a mobil destek olacak' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim