KADEM İl Temsilciliği'nin Öğretmen Evi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, KADEM İl Temsilcisi Hatice Kaya ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Harun Karacan, Neşet Ertaş'ın 'kadın insandır, erkek insanoğlu' sözleri ile konuşmasına başlayarak, 'Varoluş sebebimiz kadınlarımızdır. Bugün Eskişehir için özel ve önemli bir gün. Bugün Kadın ve demokrasi Derneği'nin Eskişehir Şubesinin açılışı olacağı için güzel bir gün. Daha önceden açılmasını isterdik. KADEM'in 24'üncü temsilciliğinin de açılması, daha farklı daha önemli hizmetlere de vesile olacağına inanıyorum. Ülkemizin, 2023, 2053, 2071 vizyonunda kadınlarımızın daha fazla yer alacağına inanıyorum. Eğitim alan kadın çalışma hayatına daha çok katılıyor. Ülke olarak eğitime yatırım yapmaya devam ederken, çok sayıda da kızımızın en üst seviyede eğitimlerini tamamlaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca uluslararası platformda şehrimiz kadınları proje ve etkinliklerini de inşallah bundan sonra KADEM vasıtası ile yürütecekler. Burada herkese görev düşüyor. Hep beraber başta siyasilerimiz olmak üzere, Valimiz, Bürokratlarımızda dahil KADEM'in daha etkin, daha aktif, daha heyecanlı ve topluma daha faydalı olabilmesini sağlaması için herkesin ellerini taşın altına koyması gerekiyor. Bu vesile ile KADEM Genel Başkanımız ve Yönetimine teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
GÜÇLÜ AİLENİN TEMELİ GÜÇLÜ KADINDIR
Vali Özdemir Çakacak ise, KADEM'in Eskişehir'de yeni örgütlendiğini ifade ederek, 'Biz KADEM'i daha önce görev yaptığımız yer olan Mersin'de tanıdık. 2015 yılı başında Mersin'de hunharca işlenen Özgecan Arslan cinayetinden sonra KADEM her zaman ailenin yanında destekçisi oldu. Bununda ötesinde mahkemenin her aşamasında gelerek, davaya müdahil oldular. Orada gördük ki bu tür STK'lara son derece ihtiyaç var. Ve çok büyükte etkileri var. Biz biliyoruz ki toplumun temeli ailedir. Ülke olarak zorluklar karşısında toplumumuzun çok güçlü olmasının temelinde güçlü aile yapılarımız vardır. Güçlü ailenin temeli ise güçlü kadındır. Tarih boyunca kadınlarımız devlet yönetiminde de etkin olmuştur. Amacımız kadınların sosyal hayatta, siyasal hayatta, bürokraside ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasını sağlamaktır' dedi.
KADINLARIN SESİNİ DUYURACAĞIZ
KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, KADEM'in kadın haklarını insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini söyleyerek, 'Kadınları siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla söylem ve politika üretiyor, projeler yürütüyor, kampanyalar düzenliyor, kadınları geliştirici eğitimler ve sorunlarına çözüm üretecek çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Bundan böyle KADEM olarak Eskişehir'de de, kadın sorunlarını sahaya inerek çözmeye, kadınların sesini duyurmaya geliyoruz' dedi. KADEM İl Temsilcisi Hatice Kaya ise, 'Açılışını yaptığımız KADEM Eskişehir Temsilciliğimizin toplumumuzun her kesimini kapsayan geniş yelpazemizle, kadın politikalarının geliştirilmesine ve kadınlarımızın kalkınmasına katkı sağlayan güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu. Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. MERVE ÇAKIR
Editör: TE Bilisim