Bilgisayar, internet bağlantısı, gündem ve hatıra panoları bulunan Serbest Basın Bürosu ile basın mensupları yazın sıcaktan kışında soğuktan korunabilecekler. Mini bir mutfağın da bulunduğu basın bürosunda, televizyon ve uydu hizmeti de yer alıyor. Bu sayede büroya gelen basın mensupları ister yerel isterse de yaygın kanallardan haber takibi yapabilecek.

UĞUR MUMCU UNUTULMADI

Serbest Basın Bürosu'nun duvarları Eskişehir'deki gazete yöneticilerinin önemli gördükleri gazetelerin birinci sayfalarından oluşan cam panolarla süslenirken, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu'da unutulmadı.

HİZMET TARİHİ 1 AĞUSTOS

Daha önce Türkiye tarihinde sansürün kaldırılışının 108'inci yıldönümüne denk gelen 24 Temmuz Basın Bayramı'nda açılışı yapılacağı duyurulan Serbest Basın Bürosu açılışı OHAL nedeni ile iptal edilmişti. Açılışı iptal edilen Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serbest Basın Bürosu, 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü hizmete geçecek. (HM)

Editör: TE Bilisim