Açılış öncesi konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çocuk genç ve kadınlarıyla mutlu bir Odunpazarı yaratmanın görevleri olduğunu belirterek 'Gençler için gençlik merkezini organize ettik. Gençlik merkezinin eksikleri zaman içerisinde görülecek ve giderilecek. Daha çok kitap, daha çok bilgisayar, daha çok katılım ve daha çok etkinlik yapmak bundan sonra buradaki gençlerin işi olacak' dedi.

Demokratik katılımı önemseyen bir belediye olduklarını söyleyen Başkan Kurt, 'Burada gençlerin kendi kendisini yönetmesini ve üretmesini diliyoruz. Belediye olarak bizim görevimiz neyse bunu fazlasıyla yapmaya hazırız. 5 yılsonunda biz Odunpazarı'nı 5 bin kişiyle yönetmek istiyoruz' diye konuştu.

Başkan Kurt sonrasında konuşma yapan Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş, 'Gençler, kadınlar ve çocuklar bizim başlangıç noktamızdır. Politikalarımız ve sosyal gerçeklerimiz doğrultusunda gittikçe kararan ülkemizin aydınlığa ulaşacak bu üç temel kitleyi tekrar canlandırarak özgür aklın yolunda gençlerimizi bilinçlendirmek amaçlı akıl toplantıları, beyin fırtınaları, sempozyumlar, uyuşturucuyla mücadele, paneller, kurslar açmak üzere burada toplandık' ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. (HM)

Editör: TE Bilisim