Odunpazarı Meydanı'nda bir taraftan 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında sanatçılar ahşaba şekil verirken, diğer taraftan da Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde 'Camın Büyüsü' sloganı ile gerçekleşen 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nde sanatçılar cama şekil veriyor. Her iki festivalin gerçekleştiği alanı gezen Başkan Kurt, sanatçılardan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

'Camın Büyüsü' sloganı ile düzenlenen 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali birinci günü geride bıraktı. 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nin birinci gününde Martin Janecky, cam meraklıları ile bir araya geldi. Gün boyunca cama şekil veren Janecky, vatandaşlardan tam not aldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, festival alanını gezerek sanatçıların çalışmalarını inceledi. Başkan Kurt, ilk önce Kurşun Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde çalışma yapan Martin Janecky'i ziyaret etti. Başkan Kurt, daha sonra ise 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali çalışmalarını yerinde inceledi. Stantlardaki ahşap ustalarını ziyaret eden Başkan Kurt, ahşap ustaları ve vatandaşlarla sohbet etti.

Odunpazarı Belediyesi'nin düzenlediği her iki festivale de yerli turistler ile Eskişehirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Eskişehir'e gelerek festival alanını gezdi. Öğrenciler, cama ve ahşaba nasıl şekil verildiğini öğrendi. HM
Editör: TE Bilisim