Çalıştayda Odunpazarı Belediyesinin yapmış olduğu faaliyetler 10 başlık altında toplanarak gün boyu değerlendirildi. Çalıştayda Sağlık, Eğitim, üst yapı, kültür- sanat ve turizm gibi 10 konuda 110 kişinin görüşü alındı. 2 yıllık süreçte yapılan ve yapılmayanlar ile yapılması gerekenler konuşuldu.

Çalıştayın tarafsız olması nedeniyle belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları toplantıya katılmadı. Çalıştayın açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 2014-2019 stratejik planın denetlenmesi amacıyla çalıştayın yapıldığını ifade ederek, 'Belediye Başkanı yeni seçildiği zaman 6 aylık stratejik planını oluşturup belediye meclisinden onay aldıktan sonra 5 yıllık süre içerisinde bu plana uygun çalışma gerçekleştirir. Biz katılımcı belediyecilik anlayışıyla stratejik planı oluştururken sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirmeye gayret ettik' dedi.

2 YILIMIZI DOLDURDUK

Kurt, '2014'ün nisan-mayıs aylarında bu stratejik plan çalışmalarında belli hedefler ortaya konuldu. Eskişehirliler Odunpazarı Belediyesi'nden hangi çalışmaları yapması gerekiyor. Notlarımızı aldık. Meclisimiz bu notlara göre stratejik plana karar verdi. Şimdi 2 yılımız doldu' diye konuştu.

BİZE IŞIK VERECEKSİNİZ

Başkan Kurt 2 yıllık süreci değerlendirerek şunları söyledi: '2 yıllık uygulamada stratejik hedeflere ne kadar ulaştık. Stratejik plan hedeflerini ne kadar gerçekleştirdik. Yine sizlere soruyoruz. 2 yıllık uygulamamızı gördünüz ve denetlediği. Görmüş olduklarınız bize vermiş olduğunuz hedefe ulaşabildi mi? Ulaşamadı mı? Eğer ulaşamadıysa nedenlerini tespit etmemiz gerekiyor. Bu uygulama sonucunda ortaya çıkacak sonuç bizim belediye olarak eksiklerimizi anlamamıza neden olacak. Önümüzdeki süreçte bunu düzeltmenin yollarını arayacağız ya da yeni hedefler bulma noktasında bize ışık vereceksiniz. Amacımız budur. 10 konuda bütün katılımcıların düşüncelerini almış olacağız. Bu eleştiriden korkmayan yönetim anlayışıdır. Yaptığımız işlerin iyi taraflarını övün demiyoruz. Eksik tarafimız nedir nedir? Onları söyleyin. Esas amacımız Odunpazarı Belediyesi'ni STK'larla birlikte yönetmek istiyoruz. Bu çalıştaya STK'ların katılımı önemli. Maalesef Eskişehir'de yeteri kadar bu konuda adım atılmadı. Bundan sonra atalım. '

Konuşmanın ardından çalıştaya geçildi. (HM)

Editör: TE Bilisim