Üç yıldır nişanlı olan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen Fatma Kamacı ve Cihan Mert çiftinin yardımına Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi kapsamında, Okul Müdürü Ebru Dedeoğlu'nun öncülüğünde çiftin düğün töreni gerçekleştirildi. Düğüne Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
İMECE USULÜ
Gelinlik ve damatlık okulun Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü Alan Şefi Şengül Karagöz Ulaş rehberliğinde temin edildi. Gelinin saç yapımı Güzellik-Saç Bakım Bölümü, düğün süsleri ve kınalıkların hazırlanması Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, hediyelik kurabiyelerin yapımı ve dağıtımı ise Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Düğünde konuşan Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, 'Okulumuz ailelerle böyle güzel bir çalışma yapmışlar, kutluyorum. Anlamlı bir proje olmuş. Bunlar daha çok ihtiyaç sahibi aileler için yapılıyor. Ailelerimiz de bu projeler kapsamında çok mutlu olmuşlar' dedi.
SORUMLULUK ALDILAR
Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan da, 'Önemli olan burada ailelere ve topluma dokunmak, meslek lisesi öğrencilerinin sorumluluk üstlenmesini sağlamak. Bu doğrultuda yapılan düğün meslek lisesi öğrencilerinin tamamen kendi girişimleri, kendi becerileri kapsamında ortaya çıkmıştır. Amacımız öğrencilerin topluma duyarlı, toplumun sıkıntılarına, problemlerine, insanlara yardım etmeye duyarlı hale getirmek. Kendilerini kutluyorum' şeklinde konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Heyecanı gözlerinden okunan Gelin Fatma Kamacı, 'Çok güzel duygular bunlar. Herkesten Allah razı olsun. Başta okulumuz, öğretmenlerimiz. Hepsi bize yardım ettiler. A'dan Z'ye her şeyle ilgilendiler. Kardeşimiz bu okulda okuyor. Bize söyledi, hocalarımızla iletişime geçtik. Bizi uygun gördüler' dedi. Damat Cihan Mert ise, 'Emeği geçen müdürümüze, hocalarımıza ellerinden geldiği kadar kendi evlatlarıymışız gibi bize katkı sağladılar. Utanılacak bir şey yok bunda. Bizim 10 senemiz oldu. 3 bin 495 gün boyunca birlikteydik. Onların vesilesiyle böyle bir işe kalkıştık. Hepsine teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyım ve mutluluktan ağlayabilirim' ifadelerini kullandı. Düğün töreni renkli görüntülere sahne oldu. HM
Editör: TE Bilisim