Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, okullarının yaz tatiline girmesinin ardından ailelerinin yanına dönmeye başladı. Türkiye'nin en çok öğrencisi olan üniversitesine sahip kent, öğrencilerin gitmesiyle birlikte boşalmaya başladı. Tatil, Eskişehir otogarında ve Eskişehir Tren Garı'nda yoğunluğa neden oldu. Biletlerin tükenmesi üzerine ise otobüs firmaları ek seferler koymak suretiyle yaşanan yoğunluğu gidermeye çalışıyor.

Bir seyahat firması yetkilisi Gökhan Güldaş, yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını ancak seferlerin yetişmemesi üzerine ek seferler koyarak yolculara seyahat imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Yaşanan yoğunluğun genellikle Bursa-İstanbul, İzmir-Antalya-Denizli hattında olduğunu sözlerine ekleyen Güldaş, 'Yuvalarına dönen ve yuvalarına gelen öğrenciler 10 günlük bir yoğunluğa neden olmaktalar. Ancak ardından gelen Ramazan Bayramı ve yaz sezonu ile birlikte başlayan turist seferlerinin de sezona hareket katacağını düşünüyoruz. Elimizden geldiğince müşterilerimiz memnun etmeye ve onları mağdur etmemeye gayret gösteriyoruz' dedi.

Yetkililer ayrıca, yolculuk yapacakların biletlerini 1 ya da 2 hafta önceden almaları konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim