Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'de hayata geçirdiği şehircilik çalışmaları Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da takdirle karşılanıyor. Çalışmaları yerinde incelemek isteyen yerel yönetim heyetlerinin kente ziyaretleri devam ediyor. Son olarak Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'ne üye 19 belediye başkanı Eskişehir'e teknik gezi gerçekleştirdi.
DESTEĞE HAZIRIZ
Gezi öncesi Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden heyet, Başkan Vekili Nihat Çuhadar tarafından belediye meclisinde ağırlandı. Nazik ziyaretleri dolayısıyla heyete teşekkür eden Çuhadar 'Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'in sosyal belediyecilik anlayışı ile 20 yıldır bu şehirde yaptıkları ile gurur duyuyoruz. Sizler gibi misafirlerimizi Eskişehir'de ağırlamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veren Sayın Hocamızın Kıbrıs'a verdiği değeri Girne ve Lefkoşa ile kardeş şehir olmamızdan anlayabilirsiniz. Sizlerle birlikte ortak projeler yürütmeye ve elimizden gelen desteği sizlere vermeye her zaman hazırız' dedi.
YERİNDE GÖRDÜK
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise 'Burada Kıbrıs'ın dört bir yanında hizmet veren belediye başkanlarımız ile birlikte bulunuyoruz. Bir kentin bir belediye başkanına inandığı zaman o yerel yönetimin bir kenti, bir kasabayı nasıl sosyal demokrat, devrimci ve Atatürk çizgisinde bir yaşam merkezi haline getirebileceği örneğini arkadaşlarımıza yerinde göstermek istedik. Bütün umudumuz çağdaş, demokratik ve katılımcı bir şekilde Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalarak çalıştığımız alanlarda refah seviyesini yükseltmek. Bu yüzden de Eskişehir'den öğrenecek çok şeyimiz var' dedi. Heyet Başkan Vekili Nihat Çuhadar ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri yerinde incelemek üzere belediyeden ayrıldı. HM
Editör: TE Bilisim