Okulların açıklamasına kısa bir süre kala veliler alışverişin yolunu tuttu. Her kalemde yapılan zamların ardından okul kıyafetlerinin fiyatları da yüzde 5-6 oranında arttı. Okul alışverişi hakkında bilgi veren esnaf Mustafa Erçin, 'Şu an okulların açılmasına 10 gün var. Alışveriş 2 gün önce yoğun bir şekilde başladı. Velilerimizin tatilde olması, okul kayıtlarının geç olması ve tam tercihlerin ortaya çıkmaması yoğunluk oluşturmadı. Ama önümüzdeki hafta baya bir yoğunluk bekliyoruz' dedi.

YÜZDE 5-6 ZAM
Geçen seneki fiyatlarla çok fark olmadığını vurgulayan Erçin, 'Yüzde 5-6 oranında zam yansıdı. Çok yüksek fiyatlar yok. Yeni okula başlayacak öğrenciler için uzun kol tişört, kısa kol tişört, mont, pantolon 4 parça olmak üzere 180-210 lira arasında değişiyor' ifadelerini kullandı. Vatandaşların fiyat konusunda çok tepki vermediğini kaydeden Erçin, 'Vatandaşı fazla tedirgin etmedi. Geçen sene şöyle bir durum vardı. Geçen sene Ağustos ayında doların birden yükselmesi, kumaş fiyatlarının artmasından dolayı fiyatlarda bir dalgalanma yaşandı. O dalgalanmanın esnaf bir kısmını yansıtabildi. Veliler için de fiyatlar şu an çok uygun' diye konuştu.

EN AZ 305 LİRA
Velilerin bu yıl lisanslı ürünlere yöneldiğini söyleyen Erçin, şöyle devam etti: 'Çanta suluklarda şöyle bir şey var. Bu sene özellikle şunu gözlüyorum. Veliler daha çok lisanslı ürünlere daha çok sağlıklı, kanserojen madde içermeyen ürünlere yöneldiler. Okul kıyafetinde de çok bilinçliler. Çantalarda kesinlikle bu sene lisanslı ağırlığı var.' Okul kıyafetlerinin maliyeti bedene ve kaliteye göre değişim gösteriyor. Bu kapsamda okul kıyafeti almak için bir mağazaya giren velinin cebinden en az 305, en fazla ise 515 lira para çıkacak. Bunun içerisine aynı zamanda ayakkabı, kırtasiye ve spor kıyafetleri de eklendiğinde ücretin artması da kaçınılmaz oluyor. ESRA ÜNLÜ

Okul kıyafetlerinin fiyatları ise şu şekilde:
Tişört: 35-45
Pantolon: 45-60
Etek: 45-55
Çanta: 60-100
Mont: 75-95
Suluk: 20-50
Beslenme çantası: 10-65
Kalem kutusu: 15-45
Editör: TE Bilisim