Denetimlerde okul kantinleri asgari teknik ve hijyenik açıdan denetlenirken, işyeri çalışanları, gıda hijyeni konusunda bilgilendirildi.

HİJYEN UYARISI

Kantinlerde öğretmen ve öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların, insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığına, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına dikkat eden ekipler, çalışanların bone ve eldiven takması gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.

Denetimlerde ayrıca; okul kantini açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgeler de kontrol edildi.

OBEZİTE UYARISI

Gerçekleştirilen denetimlerde işletme yetkililerine, obeziteye sebep olabilecek besin değeri düşük ancak enerjisi yüksek gıdalar konusunda da bilgi veren zabıta ekipleri, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmesinde okul kantinlerinin önemli bir rol oynadığına dikkat çektiler.

Editör: TE Bilisim