Tepebaşı Belediyesi'nin organizasyonuyla Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yazarlar Deniz Moralıgil, Güner Arslan, Hande Baba, Münevver İzgi, Nazmi Bayrı ile Tayfun Ak'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

4 Aralık Madenciler Günü' nedeniyle düzenlenen söyleşide konuşan Başkan Ataç, Soma'nın Türk halkının gönlünde farklı bir noktaya geldiğini belirtti. Dileğinin artık Türkiye'de maden kazalarının olmaması yönünde olduğunu söyleyen Ataç, yurt dışında 50 yıldır maden kazasının olmadığını ifade ederek gerekli önlemlerin alınabileceğini aktardı.

'TEPKİLERİMİZ SAMAN ALEVİ GİBİ'

Yazar Münevver İzgi, Soma'nın üzerine sayısız acılar yaşandığını ama Soma'nın unutulmadığını vurguladı. Soma faciasının sorumsuzlukların, iş cinayetlerinin, insan yaşamının ve emeğinin hiçe sayılışının sembolü olduğunu belirten İzgi, kitabın arka kapağındaki yazının özetle her şeyi anlatmaya yettiğini söyledi. İzgi, 'Bizler ülke olarak duyarlı bir toplumuz. Olaylara anında tepki veren, büyük coşkularla galeyana gelebilen ve anında birleşebilen bir yapımız var. Ne yazık ki hızla, saman alevi gibi yanıp sönen tepkilerimiz var. Çabuk parlayıp çabuk sönen. Kolay unutuyoruz. Kolay vazgeçiyoruz. Ya da yoğun gündemlerle kolay unutturuluyoruz. Kolay vazgeçiriliyoruz' dedi.

SOMALI ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DESTEK

Kitabın isminin her şeyi ortaya koyduğunu vurgulayan İzgi, 'Ölüm Vardiyası' isimli kitabın tüm geliriyle Soma'daki çocukların eğitimine destek olunacağını ifade etti. İzgi şöyle konuştu: 'Bizler unutmamak için ne yaptık? Belirli güçleri arkanıza almadan sanattan ve edebiyattan kolay kolay para kazanılamayacağını bile bile, biz 37 yazar karıncanın su taşıması misali bir şeyler yapmak istedik. Soma faciasında yaşanan acılar unutulmasın istedik. Biz, '3 kuruş gelirimizle bir çocuğumuzun bile olsa yaralarına merhem olalım' dedik. Elimizi uzattık ve elimizden bu geldi. Tamamen kendi emek ve katkılarımızla oluşturduğumuz bu kitabın satış geliriyle çok küçükte olsa, Soma'daki çocuklarımızın eğitimine destek olalım istedik.'(İHA)

Editör: TE Bilisim