Sık sık trafik kazalarının yaşandığı ve ölümlerin meydana geldiği Alpu yolunda beklenen çalışmalar nihayet başladı. Alpu Kavşağı ve Alpu arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik alanın 0-3 kilometre arasında başlayan çalışmaların açılışı için dün tören düzenlendi.

KISA SÜREDE BİTECEK
Törende konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı ise, 'Aslında Eskişehir-Alpu yolu yaklaşık 40 kilometrelik bu yol genişletilmiş bir yol olarak ihale edilmiş, sözleşmesi imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştı. Fakat bölgedeki vatandaşlardan gelen talepler üzerine genişletilmiş yol çift yola dönüştürüldü ve bundan kaynaklanan gecikme oldu. Ama şükürler olsun ki genişletilmiş yol şekliyle değil bölünmüş yol şekliyle 18 metre genişliğinde yapımına başlanıyor. Bu yol çok önemli bir yol. Eskişehir'i Alpu'ya, Mihalıççık'a hatta Beylikova ve Beypazarı'na bağlayan bir yol. Bu hat üzerinde ciddi anlamda tarım var, hayvancılık var. Beypazarı tarafından gelen maden sirkülasyonu var. İhtiyaçlara karşılık veremez hale gelmişti. Geçen sene yapılmasına tüm şehrin ortak olduğu bir yerdi. Gecikmiş de olsa bugün başlamış olduk. Mümkün olan en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak' dedi.

BEDELİ 63 MİLYON
Bayburt Grup Proje Müdürü Alper Sarı, 'Projemiz Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu olarak geçiyor. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü kontrollerinde yapılmaktadır. Projemiz toplam 39 kilometre mesafededir. Bölünmüş yol olarak tasarlanan projenin yaklaşık 20 metre platform genişliğine sahip. Projemizin ihale bedeli 63 milyon 950 bindir. Projemizi bir an önce tamamlayarak hizmete açmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğimizden şüpheniz olmasın' dedi.

2011'DE BAŞLADI
Projenin 2011 yılında başladığını anımsatan Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, 'Bu proje Alpu için şehrimiz için önemli bir yol. Bu yol önceden genişletilmiş bir yoldu. Yolun çift yol olmasında Harun Karacan'ın büyük emeği var. Çift yönlü olması için bir buçuk yıl uğraştı' diye konuştu.

ETAP ETAP AÇILACAK
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Eskişehir-Alpu-Mihalıççık 39 kilometre. İnşallah etap etap yol açılacak. En kısa sürede şehrimize daha konforlu yolu Alpu'ya kazandırmış olacağız. Yaparsa AK Parti yapar' ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrasında dua edildi ve başlayan çalışmalar yerinde incelendi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim