Skorlar bambaşka olabilirdi
'Futbolda zaman hızlı geçer' diyerek başlayan Çapa, 'Geçmişi konuşmanın geleceğe de pek faydası olmaz. Ama Eskişehirspor'un sezonun ilk iki maçındaki yaşadıklarını izleyenler sanırım iki haftadır benim düşündüklerimi düşündüler. Hem içerde hem dışarda oynadığımız maçlarda skor bambaşka olabilirdi. Geçen hafta Adana'da öne geçtikten sonra yakaladığımız net pozisyonları değerlendirseydik şu eksi puanlardan üçünü daha silmiş olacaktık. Hakemlerin performansı konusunda söylenecek bir şey yok' dedi.

Genel olarak memnunum
Teknik patron Çapa, 'Birkaç saniye içinde olup bitiyor her şey, o birkaç saniyede görülenler ve görülmeyenler ise bizim bütün haftamızı alıyor. Futbolcu arkadaşlarımın performansından genel olarak memnunum. Oyun için zaman zaman parlayan ışığımızı doksan dakikaya daha dengeli yaydığımızda sanırım istediğimiz performansa daha da yaklaşacağız. Eskişehirspor'da şu an için mevcut koşullar içinde herkes kendine düşenin en iyisini yapmak için çaba gösteriyor' ifadelerini kullandı.

En zorlu etabını koşuyor
Çapa, 'Biz, sahadakiler, çalışanlar, yöneticilerimiz, taraftarımız. Futbol, sezonlara sığdırılamayacak kadar uzun bir maraton. Şu anda Eskişehirspor belki en zorlu etabı koşuyor. Şimdi önemli olan koşmaya devam etmek. Futbol sonuç oyunu ama bizler aynı ailenin parçaları olarak sadece sonucu değil her birimizin gösterdiği çabayı da değerlendirelim. Ben futbolcularımın performansını olumlu görüyorum. Onlara sadece doksan dakika içindeki performansları üzerinden bakmıyorum' diye konuştu.

Emek sarf etmeliyiz
'Şu ana kadar hepimiz yaşadığımız koşullar içinde elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz' diyen Çapa, 'Camia olarak olumsuza değil olumlu olana odaklandığımızda sanırım taşıyacağımız pozitif enerji sahaya da tribünlere de sonuçlara da yansıyacaktır. Nasıl bir futbol maçında, geride kalan dakikalar ne kadar kötü geçse de oyunu çevirmek her zaman mümkünse, yaşadığımız bu süreç hakkında da öyle düşünmeliyiz. Bizi, Eskişehirspor'u rahata çıkaracak olasılıkların artması için emek sarf etmeliyiz' şeklinde konuştu.

O enerjiyi yakalamalıyız
Çapa, 'Eskişehirspor'un da bu şehrin de buna enerjisi var, her zaman söylüyorum. Bir an önce geçen seneki enerjimizi yakalamalıyız. Bu hafta bize benzer süreçleri yaşamış, genç, koşan bir takımla mücadele edeceğiz. Ama Eskişehir'de her zaman bir tane favori var. Belki bu hafta tribünlerde cezalı olan taraftarlarımız yer almayacak. Kimse kimsenin yerini dolduramaz ama Eskişehirspor coşkusunun ben bu kulübe gönül veren herkeste olduğuna şahidim. Bu yüzden Pazar günü Bursaspor karşısında yine en önemli desteği taraftarımızdan alacağız' dedi.

Biz sahada onlar tribünde
Deneyimli teknik adam, 'Kazandığımız her topta, gösterdiğimiz her çabada onların sesi yükseldikçe oyunun şekli de değişecektir. Biz sahada Eskişehirliler tribünde mücadele ettikçe, elbette Eskişehirspor için güzel şeyler olacak. Yeter ki umuttan ve mücadeleden vazgeçmeyelim!' diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilisim