Günay, 'Eğer sizin iyi işleyen bir hukuk düzeniniz yoksa ekonomik istikrar da yarım kalıyor, aynı şekilde siyasi istikrar da. Dolayısıyla bütün boyutlarını kapsayan bir perspektifle inşallah önümüzdeki 4 yılı uygulayacağız' dedi.

Emine Nur Günay, seçimin bitmesinin ardından ekonomide belirgin bir hareketliliğin yaşandığını belirterek, ancak esnafa bunun yansımasının hemen olamayacağını dile getirdi.

Günay, şu an ki ekonomik hareketlenmenin psikolojik olduğuna değinerek, 'Bunu iş dünyasından temsilcilerimizde de çok net gördük. Şu an çok net önlerini görebiliyorlar. Çok güzel anekdotlarını paylaştılar. Çok güzel önerileri oldu. 1 Kasım ile 2 Kasım sabahı arasında 24 saat vardı. Ne değişti? Piyasaların algısı değişti. Bunu çok net görebiliyoruz. Daha sonraki özellikle döviz kurlarındaki dalgalanma tamamen konjonktürel, küresel dalgalanmanın etkisiyle oldu. ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarından sonra dalgalanma oldu. Bunlar çok doğaldır. Ekonomi yönetimi zaten işin başında. Şu anda yeni hükümet programımızla birlikte çok güzel politikalarla hem makroekonomik istikrar hem de mikro bazda reformlar. Yani Başbakanımızın vurguladığı en önemli konu, önümüzdeki 4 yıl reform dönemi olacak. Bunun zaman akışı bile şu anda önümüzde net' diye konuştu.(AA)

Editör: TE Bilisim