Vali Yardımcısı Cafer Yıldız Başkanlığında, 21 kamu kurum ve kuruluşunun temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşan komisyonun protokolü imzalanması sırasında bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Eskişehir'deki uzun yıllar orman yangını ortalamasının 27 adet ve 32 hektar olduğunu söyledi. Orman yangınlarıyla mücadelenin sadece orman teşkilatının görevi olmadığına değinen Ateş, 'Akdeniz ülkeleri ile kıyaslandığında en başarılı ülkeyiz. Artık komşu ülkelere yardım etmeye başladık. İlimizdeki yangınların azalması ve büyümeden söndürülmesi herkesin ortak başarısıdır. Teknik donanımımız her geçen gün iyileşmekle birlikte eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına sürekli devam ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

Bir sunum eşliğinde orman teşkilatının yangın söndürme gücünü anlatan Ateş, son yıllarda orman yangınlarından daha fazla, anız ve ot yangınlarıyla mücadele ettiklerini ifade etti.

Ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cafer Yıldız ise, çevre ve orman değerlerinin tüm insanlığın ortak malı olduğunu belirterek, 'Hepimiz bu mücadelede orman teşkilatının yanındayız' diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında protokol imzalandı.

Editör: TE Bilisim