18 Mart Çan Termik Santrali'nde buhar kazanında gaz sıkışmasından kaynaklandığı iddia edilen patlama meydana geldi. Patlamada Ferdi Mutlu isimli işçi hayatını kaybederken, Onur Terzi isimli işçi ağır yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Kaymakam Adil Karataş, kazaya yüksek basınçlı su buharı vanasının patlaması üzerine borunun yerinden çıkmasının neden olduğunu belirtti. 8 Mart Çan Termik Santrali'nde meydana gelen iş kazasında ölen 29 yaşındaki işçi Ferdi Mutlu'nun na'şı ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi.
İSTEMİYORUZ!
Yaşanan acı olayın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve bir çok vatandaş yaşananlara tepki gösterdi. Belediye başkanları Alpu Ovası'na kurulması planlanan kömürlü termik santralin yapılmaması çağrısını yineledi.
Utku Çakırözer: Mecliste 3 gün önce #EskişehirTermikSantraliİstemiyor dediğimizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Hepsi çok modern. Dibinde elmalar bile var' diye Çanakkale'yi övmüştü. O santrallerde 2 ayda 2.kez patlama oldu, bir işçi öldü. Yol yakınken dönelim, zehir santrali ısrarından vazgeçin!
Jale Nur Süllü: Eskişehir için örnek gösterilen Çanakkale Çan Termik Santral'i tehlike sinyalleri vermeye devam ediyor. Yakın bir süreçte patlama meydana gelen Çan'da yine üzücü bir olay meydana geldi. Bir işçi yaşamını yitirirken bir işçi yaralı. Termik santral her yönü ile katliamdır. Türkiye'de ve Eskişehir'de bu ölüm haritalarına izin vermeyeceğiz.
Yılmaz Büyükerşen: Kömürlü termik santraller ne kadar teknoloji ile donatılırsa donatılsın ölüm saçmaktadır. Güzel şehrimiz Eskişehir'e yapılması planlanan ve zehir saçacak kömürlü termik santrali de istemiyoruz. Eskişehir Kıymetlidir!
Kazım Kurt: Bugün aynı termik santralde bir patlama daha meydana geldi. Maalesef bu kez bir işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Yakınlarına sabır diliyorum. Ve ısrarla tekrarlıyorum; Eskişehir'imize yapmak istediğiniz Kömürlü Termik Santral hevesinizden vazgeçin!'
Ahmet Ataç: Alpu'ya yapılmak istenen kömürlü termik santrale örnek olarak gösterilen ve güvenli olduğu iddia edilen Çan termik santralinde gerçekleşen patlamada kaybettiğimiz işçimize Allah'tan rahmet, yaralı işçimize acil şifalar diliyorum. #TermikSantraleHayır #EskişehirKıymetlidir
Editör: TE Bilisim