Ataç CHP'nin oylarında bir değişiklik olmadığını dile getirerek, 'Türkiye genelinde AKP'nin başarısı ortaya çıktı. Bunu herkes irdelensin istiyor. Nasıl oldu, nasıl etti diye düşünceler var. Buna özet şu; MHP ve HDP milletvekilleri azalarak AKP'ye geçti. AKP'de artı 60 olan milletvekilleri bu iki partiden kaydı. Eskişehir'deki Saadet ve Büyük Birlik Partisi'nin yüzde 2 buçukluk oy oranı da AKP'ye kaydı. Kısaca sağ partilerin bütün oyları AKP'ye kaydı' dedi.

YEREL SEÇİM OLSAYDI BÖYLE OLMAZDI

CHP seçmeninin oyunu koruması önemli olduğunu söyleyen Ataç, 'Ben MHP'den ciddi oy alacağımızı tahmin ediyordum ama o oylar AKP'ye kaymış. HDP'nin neredeyse baraj altında kalacak olması da şaşırttı. Bu bir yerel seçim olsaydı böyle olmazdı. Ama genel seçim olunca vatandaş bizi Haziran'da değerlendirdi. Şimdi de AKP'yi değerlendirdiler. Bu sadece Eskişehir'in özelinde değil, Türkiye'nin genelinde böyle oldu. Ama bu AKP için başarıdır. Dileğimiz, endişelerimiz şu; demokrasi, ekonomi, Güneydoğu'nun açılımıyla ilgili konular. Bunlar iyi neticelere kavuşsun. Çünkü ülkede ciddi bir kaos var' şeklinde konuştu.

AKP'NİN SIÇRAMASI HEPİMİZİ ŞAŞIRTTI

Ataç , 'Eskişehir tarihinde tahmin ediyorum 3-3 gibi bir netice yok.. Arada 5 ay gibi bir zaman dilimi var. Bana göre AKP'nin lehine bir şey yok ama vatandaş oylarını AKP lehine kullanmış. Demek ki biz farklı okuyoruz vatandaş farklı okuyor. Eskişehir'in kırmızı renkten sarı renge boyanması tabiî ki beni de şaşırttı. Biz AKP'nin oyunun düşeceğini beklerken yüzde 50'lik gibi bir sıçrama yaptı. Bu da tabi ki hepimizi şaşırttı' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim