HABER: MELTEM KARAKAŞ

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yatalak annesi ve bir kızı ile yaşayan 56 yaşındaki Nurten Kara, maddi durumları yetersiz olduğu için çatısız evde yaşamak zorunda kalıyor. Evlerinin bakımsız olduğunu ve her an yıkılacak diye korkuttuklarını anlatan Kara, 'Anneme bakıyorum altı senedir. Annemin hastalığı astım KOAH ile başladı. Bacağı ameliyatlı. Minibüs çiğnedi ayağını. Bacağının birisi tutmuyor, hiç yürüyemiyor. Diğer bacağına da platin taktılar kireçlemeden ötürü. Sonra hepten kaldı yürüyemedi. İki senedir de bakım parası alıyorum Maddi durumumuz iyi değil. Ev yıkılacak diye korkuyoruz. Geleceğimiz yok. Ben kaç kere tamir ettim, kendi imkanlarımlaevin arka tarafını sıvadım. Annemi kaldıramıyorum 120 kilo. Bir şey olsa dışarı çıkaramam annemi' diye konuştu.

ÖDEYECEK DURUMUM YOK
Evdeki eşyaları yardım sayfalarından insanların, komşuların ve İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın getirdiğini söyleyen Kara, 'Eşya, erzak, temizlik maddesi getirdiler. Ama çatıile ilgili hiçbir şey olmadı. Belediyeye başvurdum. Bin lira para gönderdiler. Ama o parayla evi tamir edebildim. Çatının yapımı için 15 bin lira para istiyorlar. Bunu da ödeyecek durumum yok. Aldığımız para belli. Borç, dert var' şeklinde konuştu.



EV ÇİVİ GİBİ SOĞUK
'Ben ara pul istemiyorum. Çatı yapılsın yeter' diyen Kara, 'Evin en azından üstü kapanırsa sızma yapmaz. Yağmurda karda akmaz. Çatı istiyorum sadece başka bir şey değil. Çünkü çok soğuk oluyor. Sabah gelip görseydiniz çivi gibiydi. Evin ön tarafı yıkılmak üzere. Korkuyoruz kızım. Sokakta kalacağız diye. Arka tarafları sıva yaptım. Isıtmak mümkün değil. Kömürüm gelmedi. Belediyeye başvurdum hala gelmedi. Maddiyat olmadığı için bir şey yapamıyorum' dedi.

SOĞUKTA OTURUYORUZ
Nurten Kara'nın annesi yatalak olan annesi 76 yaşındaki Sıdıka Kara, 'Yürüyemiyorum. Soğukta oturuyorum.Odun, kömür yok. Sürekli yatıyorum. Vala yardım bekliyorum. Neodun var ne kömürüm.Buz gibi ev. Maddi durumumuz zayıf. Kömür aldım ödeyemedim. İcra geldi ona da. Alamıyoruz artık. Komşular yardım ediyor sağ olsunlar' diye konuştu.



Editör: TE Bilisim