Dar ve orta gelirli sofraların vazgeçilmezi patatesin kilosu 4 liraya dayanarak ithal muz ve tavuk etiyle yarışır hale geldi. Rekor artışın sebebinin depolarda bekletilen patates olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri üretim azlığından yakındı.

VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ
PATATESİ ETKİLEDİ
Pazarcı esnafı Hilmi Sencer Adana'da verimin düşük olmasından dolayı patates fiyatlarının rekor düzeyde olduğunu belirterek, 'Adana'da verim olmadığı için fiyatlar yüksek. Patates 3 buçuk lira maliyet ile pazara geliyor. Bundan dolayı 4-5 liradan alıcı buluyor' dedi.

AFYON PATATESİ FİYATI DÜŞÜRÜR
Patates fiyatlarının düşmesi için Afyon patatesini beklediklerini aktaran Sencer, 'Afyon patatesi üretime başladığı zaman fiyatlar düşecektir. Ancak Afyon'da patates daha yeni ekildiği için 90 günlük bir süre var. Patates 90 gün daha pahalı olacak' diye konuştu. Sencer fiyatların yüksek olmasından dolayı ise satışların az olduğunu aktardı.

STOKTA PATATES BEKLETİLİYOR
Bir diğer pazarcı esnafı Fatih Yemencioğlu fiyatların yüksek oluşunun nedenin depolarda bekletilen patates olduğunu ifade ederek, 'Üretimden kaynaklı bir sıkıntı yok. Büyük tüccarlar ellerindeki patatesi beklettiği için fiyatlar yüksek. Yeni mahsul geldiğinde de fiyatların düşeceğini pek sanmıyorum. Patates bu sene pahalı yenecek' şeklinde konuştu. Ahmet Kocatürk ise Eylül ayına kadar fiyatların aynı oranda olacağını aktararak, 'Bollaşma şuan için beklenmiyor. Eylül ayından sonra fiyatlarda bir düşüş yaşanır' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim