7'den 7 herkes
Ülkede spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkın sağlıklı ve daha bilinçli spor yapabilmesi için başlatılan 'Koşabiliyorken Koş' projesi, Eskişehir'deki spor salonlarında da hız kesmeden devam ediyor. 7'den 77'ye halka spor yapma imkanıveren proje kapsamında Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda Eskişehirli kadınlar deneyimli cimnastik antrenörü Esra Nezayet Coşkun idaresinde plates çalışmaları gerçekleştirerek hem spor yapıyor hem de formlarını koruyorlar.

'Burada sosyalleşiyorlar'
Şehit Anıl Gül Spor Salonu'ndaki cimnastik salonunda ev hanımları spor yaptı. Haftanın belli günlerinde ev hanımları ile çalıştıklarını belirten antrenör Esra Nezayet Coşkun, 'Koşabiliyorken Koş projesinde ev hanımlarını spor salonumuza topluyoruz. Onlara plates adı altında aerobik, yoğun egzersizler vestrecing yaptırarak zayıflamalarını sağlıyoruz. Ev hanımlarının ilgisi çok güzel hatta antrenmanın sonuna geldiğimizde gitmek dahi istemiyorlar. Burada hem sosyalleşiyorlar, hem spor yapıyorlar hem de formlarını koruyorlar' diye konuştu.

Hastane personeli de var
Eskişehir Diş Hastanesi personeli de proje kapsamında antrenmanlar yapıyor. 3 yıldır Şehir Hastanesi personeli ile çalıştıklarına değinen Coşkun, '3 yılda güzel şeyler başardık. Güzel sonuçlar elde ettik. İncelmelerini, beden ölçülerini kontrol ediyoruz her ay. 4 il toplanarak parkur kurduk aynı standartlarda. Eskişehir'de çok güzel bir potansiyel varmış birinci oldular iller arasında. Yaşlarının yüksek olmasına rağmen kitle endeksi ve parkur dereceleri olarak ilk sırada geldik. En güzel başarımız bu oldu. Böyle güzel çalışmalar yapıyoruz Eskişehirli hanımlarla' dedi.
Editör: TE Bilisim