Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve beraberindeki teknik heyet Eskişehir'e gelerek, Porsuk Çayı üzerinde incelemelerde bulundular. Karaçanta ve beraberindeki heyet Porsuk Çayı'nın düzenlemelerle muhteşem bir görünüm kazandığını belirterek Kars ilinde bulunan Kars Çay'ı üzerinde hayata geçirecekleri proje ve düzenlemeler için inceleme yaptılar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de ziyaret eden Kars Belediye Başkanı Karaçanta ve teknik heyet Kars Çayı ve çevresindeki tarihi dokuyu koruyarak hayata geçirmek istedikleri projeyi anlattılar. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Porsuk Çayı projesini çok beğendiklerini belirterek, ' Kars ilimizde bulunan Kars Çayına da, Porsuk Çayı Projesini uygulamak istiyoruz. Böylece Kars'ın turizm potansiyelini daha da geliştirmek istiyoruz' dedi. Başkan Karaçanta, Büyükerşen'i Kars'ta görmekten mutluluk duyacağını belirterek, Serhat Şehrine davet etti.
Porsuk Çayı Projesinin, AB'nin başkenti Brüksel Belediyesi tarafından da örnek alındığını vurgulayan Büyükerşen, ' Kars'ın tarihi bir dokusu var. Burayı canlandırıp bir cazibe merkezine çevirmeniz turistlerin yoğun ilgisini çeker. Kars Çayı için uygulamayı düşündüğünüz projede sizlerle fikir alışverişinde bulunabiliriz' şeklinde konuştu. (HM)

Editör: TE Bilisim