SEDAT ÇETİN: Poşetler kaldırılsa daha iyi olur. Her şey daha kolay olur. Çevre pisliği olmaz. Ben yanımda taşıyorum çantamda. Tamamen kaldırılmasını isterim. Bunları sağa sola atıyorlar doğa kirleniyor. Yıllarca yok olmuyor.
SABAHAT ŞANLI: Güzel olur. Destekliyorum poşetlerin kaldırılmasını. Temizlikten dolayı kullanılmasını doğru bulmuyorum. İnsanlar dikkat etmiyor etrafa atıyorlar. Çevre kirleniyor. Kaldırsınlar poşetleri; çantayla gider yaparız alışverişi.
AHMET ŞANLI: Naylon poşetler kaldırılması eski sisteme geri dönülmesi lazım aslında. En güzeli o. Eskiden file vardı. Keşke o günlere geri dönsek. İnsanlar filesiyle giderdi çevremiz, doğamız kirlenmezdi. Çevre temizliği için en güzeli file.
YÜCEL AKTAŞ: Kaldırılsın. Yurtdışına yaşıyoruz orada böyle değil. Ülkemize geldiğimizde her yerde çöp, poşet, pislik. Burada bilinçli kullanılmıyor. Yurt dışında bilinçli kullanılıyor. Geçen denize gittik denizden poşet topladım ben. İki tane çanta alın yanınıza onları kullanın.
ZEKİYE AKTAŞ: Kaldırılasın tabi. Ben kendime bez poşetler diktim onları kullanıyorum. Çok nadir naylon poşet kullanıyorum. Yurt dışında yaşıyoruz ama Türkiye'ye geldiğimiz zaman da poşet kullanmıyorum. Diktiğim bez çantalar en sağlıklısı.
FAHRETTİN AKIN: Yabancı devletlerde kalkalı çok oldu. Kaldırılsın. Ülkeye çok zararı var. O zararları çekmemek için destekliyorum. Kaç sene ölmüyor o poşet. Ben Brüksel'de yaşıyorum. Orada çoktan kaldırıldı. Türkiye'de de kalksın. Avrupa'ya uymak istiyorsak bunları yapmalıyız.
MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim